A Szezon Hírei

2010/2011-es szezon:
Hónapok szerint:
Előszezon:   Főszezon: Utószezon:
júl. aug. szept. okt. nov. dec. jan. febr. márc. ápr. máj. jún.
(2010. július 1. - 2011. június 30.)
Fordulók szerint:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 25. 36. 37. 38.
Csak a spanyol válogatott hírei
 
Válogatott hírek
Előszezon/Felkészülés:


Amorebieta Venezuela válogatottját választhatja:

Az Athletic Bilbao védője, Fernando Amorebieta arra készül, hogy szülőhazáját válassza és Venezuela válogatottjában játszon
A sokra tartott védő állítólag kész búcsút inteni a spanyol válogatottnak és helyette Venezuelát erősítené...

Az Athletic Bilbao védője, Fernando Amorebieta elárulta, hogy készen áll, hogy elköteleznie magát Venezuela válogatottja mellett. A középső védő szerepelt már a spanyol U19-es válogatottban, azonban a nagyválogatottban még nem mutatkozhatott be.

"Szertnék a venezuelai válogatottban játszani. Korábban is többször mondtam már ezt, és most itt az idő, hogy megvalósítsam." - nyilatkozta Amorebieta a
 La Verdad-nak.

"Az első alkalommal, mikor szerettem volna a Venezuela válogatottjában játszani, ez lehetetlen lett volna a FIFA szabályok miatt. Spanyolország utánpótlás válogatottjában szerepeltem és a régi szabályoknak megfelelően 21 éves korom előtt kellett volna döntést hoznom, hogy Venezuela válogatottjában akarok játszani.

"Azonban a szabályok azóta megváltoztak és most mindezek után játszhatnék a venezuelai válogatottban. Nagyon boldog lennék, ha a Vinotinto ("Vörösbor") mezét viselhetném. Ha hívnak a napokban, akkor biztosan megyek. Mindazonáltal, a venezuelai labdarúgó szövetségnek kell először elintéznie a szükséges papírokat."

A 25 éves Amorebieta Venezuelaban született baszk szülők gyermekeként, ám mikor két éves volt,
a család visszaköltözött Spanyolországba.
FRISSÍTVE1:
Az Athletic Bilbao védője Fernando Amorebieta visszautasította a lehetőséget, hogy Venezuela válogatottjában szerepeljen
180 fokos fordulat az utolsó pillanatban, miután beválogatták 23 fős keretbe...

Az Athletic Bilbao védője Fernando Amorebieta visszalépett a lehetőségtől, hogy bemutatkozzon szülőhazája válogatottjában. 

Nagy várakozás előzte meg, hogy a
nagyra becsült 25 éves belső védő, aki felkeltette az orosz Rubin Kazan érdeklődését is, bemutatkozzon a venezuelai válogatottban. miután közölte óhaját, hogy a dél-amerikai csapatban játszon és be is válogatták a soron következő Kolumbia és Ekvádor elleni barátságos mérkőzésekre, azonban a játékos azóta úgy döntött mégsem áll szülőhazája rendelkezésére.

Helyette, péteken az Oroszlánok elnökével Fenando Garcia Macuával folytatott megbeszélése után, nyilvánosságra került, hogy Amorebieta nem mond le róla, hogy egyszer az U19-es válogatottság után felnőttként is a Világ- és Európabajnok Spanyolország válogatottjában játszon.

"Az Athletic, amikor bármilyen identitással kapcsolatos kérdés merül fel, azt tanácsoljuk játékosainknak, hogy őrizzék meg azokat és lássák tisztán a helyzetet. Jó ez a klubnak? Úgy gondolom ez kétség kívül a legjobb Fernandonak [Amorebieta]. Vágya, hogy a Spanyol [Labdarúgó] Szövetséget szolgálja, azt jelenti, hogy nem lehetséges, hogy csatlakozzon a Venezuelai Szövetséghez." - áll Macua
Marca-nak adott nyilatkozatában.

FRISSÍTVE2:
Az Athletic Bilbao védője Fernando Amorebieta még nem kötelezte el magát hosszú távon Venezuela mellett
Fernando Amorebieta nem mondott le róla, hogy a jövőben a venezuelai válogatottban játszon

Az Athletic Bilbao védője, Fernando Amorebieta elárulta, hogy döntése, miszerint visszautasította a meghívót a venezuelai válogatottba, a klub érdekeinek figyelembevételével történt, de a jelenlegi helyzetben nem tekinthető véglegesnek.

A venezuelai születésű Amorebieta meghívót kapott a Vinotinto csapatába a közeljövőben esedékes barátságos mérkőzésekre, Kolumbia és Ekvádor ellen, azonban Fernando Garcia Macua klubelnökkel folytatot beszélgetése után úgy döntött függőben hagyja a jövőbeli válogatott szereplését.

A klubra és az edzőre való tekintettel a végső döntésemet nem hozom meg most, mert ez nem lenne a legjobb a klub számára. Sok az utazás és most ez a kérdés körülkerít. -nyilatkozta a játékos az AS napilapnak.

"Beszéltem velük [Venezuelai Labdarúgó Szövetség] és mindent elmagyaráztam. Az a legjobb nekem, ami a klubnak is a legjobb és a klub szerint nem helyén való, hogy menjek és ezt nem fogom figyelmen kívül hagyni. De nem csak nekik tűnik annak, nekem is."

"Sosem tudhatod mi fog történni, 25 éves vagyok és még sok év van előttem a profi labdarúgásban. Nincs nyomás rajtam a klub felől, mert a klub azt szeretné, ami nekem a legjobb és ha azt gondolják nem kéne mennem...."Spanyolország - Mexikó 1-1:
A Világbajnokság megnyerése után nem sok ideje maradt a spanyol válogatottnak az ünneplésre, hiszen nem sokkal a Vb után már kezdődik a 2012- es ukrán-lengyel közös rendezésű Európa Bajnokság kvalifikációs mérkőzései. A szövetségi kapitány Vicente de Bosque úgy döntött, hogy a Vbn jól bevált alapemberek mellett kipróbál néhány új játékost is a válogatottba. A mérkőzés apropója tehát spanyol részről a felkészülés és a kisérletezés volt, míg Mexikó függetlenségének 200. évfordulóját ünnepelte. A 2010. augusztus 11-én, közép-európai idő szerint 22 órakor megrendezett barátságos mérkőzésnek a Mexikóvárosban található, 105 ezer néző befogadására alkalmas Azteca Stadion adott otthont.

Az eléggé felforgatott spanyol keretet az alábbbi játékosok alkották:
Kapusok:Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Carlos Marchena (Villarreal), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Joan Capdevila (Villarreal), Nacho Monreal (Osasuna)
Középpályások: Jesus Navas (Sevilla), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Bruno Soriano (Villarreal), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Valencia)
Támadók: Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Pedro Rodriguez (Barcelona), David Villa (Barcelona)

Javi Martínez tehát, kikerült a keretből így csak Llorente volt ott az Athletic játékosai közül. Baszkföldet képviselte Llorentén kívül még két játékos Xabi Alonso és Nacho Monreal.

A kezdőben Casillas, Monreal, Raúl Albiol, Marchena, Puyol, Fabregas, Busquets, Soriano, Cazorla, Mata és Llorente kapott helyett. A cserepadon Victor Valdés, Pepe Reina, Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Capdevila, Xavi, Xabi Alonso, Jesús Navas, Pedro, David Silva, David Villa kezdett.

A mérkőzés a barátságos meccsek hangulatában telt, az eredmény is barátságos 1-1 lett. A Mexikóiaknak érezhetően fontosabb volt az eredmény, és ennek megfelelően a Manchester United fiatal támadójának, Chicaritónak köszönhetően hamar meg is szerezték a vezetést, Spanyolország válogatottja csak a hosszabbításban tudott egyenlíteni David Silva révén. Spanyol részről mindenki beállt Reina, Capdevila és David Villa kivételével.

Llorente az első félidőt végig játszotta és a tőle megszokott módon küzdött, hajtott, azonban nem igazán akadt komoly gólszerzési lehetősége, kisebb lehetőségei voltak, főleg Monreallal folytatott öszzjátékukból, de rendre blokkolták a lövéseit, vagy az utolsó pillanatban mentett valaki. Monreal kifejezetten jól játszott, beadásai pontosak, veszélyesek voltak, jól segítette a támadásokat. A baszk bal oldali védő édekezésben is megállta a helyét, egyike volt annak a három játékosnak, akik a spanyolok részéről végig játszották a mérkőzést. Xabi Alonso a második félidőben játszott végig, ezúttal inkább hasznosan, mintsem látványosan.

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=33SKpYXqY6UVálogatott elfoglaltságok:

Nagyválogatott:
Llorente Mexikó ellen. Javi Martínez, Llorente a VB-n.
U21-es válogatott:
Az Athletic játékosok közül Javi Martínez, Ander Iturraspe és Mikel San José kapot meghívót a spanyol U21-es válogatottba az augusztus 11-én, Kotkába megrendezésre kerülő Finnország elleni mérkőzésre.
U19-es válogatott:
Július 18. és július 30. között megrendezett franciaországi U19-es Eb-n Spanyolország fiataljai meggyőző, 100%-os teljesítménnyel a döntőig meneteltek, ahol a házigazda francia csapat tudta csak megállítani őket. Az Athletic Bilbaot Aitor Fernández és Iker Muniain képviselte.
Az RFEF játékosaink közül Jonás Ramalho és Enric Saborit szolgálataira számít az SBS Shizuoka Cup Tournamenten, ami augusztus17 és 25 között Shizuokában, Japánban.


Fernando Llorente szerint a spanyol válogatottnak most előre kell tekintenie:
Llorente hangsúlyozta a fontosságát annak, hogy Spanyolország elfelejtse a Világbajnokságot és csak az Európa Bajnoki címének megvédésére koncentráljon...
Athletic Bilbao csatára Fernando Llorente úgy véli a spanyol válogatottnak gyorsan túl kell lépnie a sikeres dél-afrikai Világbajnokságon, és EB címvédőként nekilátnia a kvalifikációs programnak úgy, hogy végül megvédjék helyüket Európa trónján.
Spanyolország első ellenfele a miniállam, Liechtenstein válogatottja a csoportban, ami nem lenne szabad, hogy problémát okozzon a jelenlegi EB- és Vb győztes csapatnak.
"Nagyon fontos dolog, hogy elfelejtsük a világbajnoki címet és a legelejéről kezdjük. Új kihívásaink vannak és keményen kell dolgoznunk."-mondta Llorente a spanyol mádiának.
Mindeközben Spanyolország reménykedik, hogy a válogatott középső védője Carles Puyol felépül sérüléséből és tovább menetel 100. válogatottsága felé.
"Puyol egy nagyon fontos játékos és elérni a 100 válogatottságot egy kiemelkedő teljesítmény."
-mondta aggódva a csapattársáért.
A későbbi vizsgálatok súlyosabb sérülést mutattak ki Puyol combjában, és több hetes kihagyásra számíthat a Barcelona klasszis védője.
Carles Puyol el is hagyta a spanyol válogatott edzőtáborát, és biztosan nem lesz bevethető a selección Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjén és az argentinok elleni felkészülési meccsén.
Vicente del Bosque szövetségi kapitány az Osasuna játékosát, a baszk származású Nacho Monrealt hívta be a veterán védőjének helyére. Így ismét három baszk játékos lesz a keretben.


Liechtenstein - Spanyolország 0-4
Csak Llorente volt a keretbe a mieink közül, de ő sem lépett pályára. Baszkrészről viszont Xabi Alonso végigjátszotta a mérkőzést.
Xabi Alonsoval biztosan állt a spanyolok középpályája, nem tudott rajtuk átjutni az ellenfél. Egy alkalommal Xabi Alonso is kis híján gólt szerzett egy jól helyezett távoli lövéssel, ám az ellenfél kapusának bravúrja megakadályozta ezt.
Spanyolország mindenesetre magabiztosan húzta be a kötelezőt.
Viseóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=vi-VNoMASqU


Argentína - Spanyolország 1-4
Llorente csereként lépett pályára az 57. percben és rögtön
beállása után kiváló helyzetbe került, ám fejese centikkel ugyan, de elkerülte a kaput; pedig az argentínok kapusa csak szemmel verte a baszk óriás próbálkozását. A 84. percben már sikerült gólt szereznie, amikor szépen fordult le a védőjéről és laposan a hosszú alsóba lőtt; kár, hogy ez ekkor már csak szépségtapasz volt Spanyolország számára és Argentína ezzel együtt is magabiztosan és fölényesen győzte le a Világbajnokot.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a spanyolok több kapufát is szereztek, és különösen nagy balszerencséjük volt helyenként, különösen a 3. gólnál, mikor egy hazaadánál elcsúszott Reina.
Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=gI58jZ3R2W8&feature=related


Pedro megsérült, így még nagyobb szerep juthat Llorentének:
Pedro 2-3 hétre kidőlta Mallorca elleni mérkőzésen, így biztosan kihagyja a Litvánia és a Skócia elleni Eb kvalifikációs mérkőzéseket. Így aztán, mivel a Liverpool támadója, Fernado Torres sincs a keretben és Matara nem igazán számít a kapitány, Llorente egyértelműen a második szémú támadó pozíciójába lépett elő, David Villa mögött. Továbbá Pedro kiválásával új csatár behívása is szükségesség vált, lehetővé téve Aduriz számára a debütálást a válogatottban.Spanyolország-Litvánia 3-1:
Xabi Alonso betegség miatt nem játszott így Llorente volt az egyetlen baszk a kezdőben, a cserepadon pedig baszk részről a remek formában lévő frissen beválogatott, debütálásra készülő Aduriz foglalt helyet.
A mérkőzés a szokásos módon kezdődött. A spanyol csapat magabiztosan tartotta a labdát és kezdett helyzetek kialakítani. Llorente már az első félidőben is aktív volt. A 18. percben mikor Silva mellé fejelt a labdának, az Őrizetlen Llorentéhez pattant a labda, azonban ez meglepte és nem tudott időben reagálni. A spanyolok egyre jobban kezdték beívelt labdákkal Llorente fejét keresni. A 36. percben még nagy nehezen megakadályozták, hogy Llorente kapura fejeljen Iniesta tökéletes beadásából; nemúgy a 44. percben, amikor Llorente életerős fejesét óriási bravúrral védte a litván kapus, azonban a kipattanó Villa elé került, aki hihetetlen módon két lépésről képtelen volt betalálni.
A második félidőben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. A 47. percben Segio Ramos beadásánál emelkedett Llorente a legmagasabbra, úgy, hogy még a kapus sem érte el a labdát, így utána már könnyen fejelt az üresen maradt kapuba. Ekkor azonban a játék képe teljesen megváltozott. Szemben azzal, amit a spaynol válogatottól megszokhatttunk, fokozatosan a litvánok vették az irányítást és a kezdeményezést, sorra alakítva ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, mígnem az 54. perben egynlíteniük is sikerült. Két percre rá, azonban újra jött Llorente, ismét tökéletesen fejelt és Spanyolország ismét vezetéshez jutott. A két gól után nagyon lelkesen játszott Llorente, szép megomzdulásai és további helyzetei is voltak. A 77. percben a debütáló Aritz Aduriz váltotta Fernando Llorentét. Aduriz könnyen gólt szerezhetett volna bemutatkozó mérkőzésén a 91. percben, amikor óriási helyzetben, mintegy 10 méterről lőtt mellé.
Összességében Llorente kimagaslott a mezőnyből (nem csak termetével) és a játékosok közül az ő teljesítményét értékelték a legjobbra; megtisztelő 8-as értékelést kapott. Nem is csoda hiszen remekül játszott és elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy Spanyolország győzni tudott. Lényegesen jobb produkciót nyújtott, mint csatártársa David Villa, aki ezen a mérkőzésen is hatalmas gólszerzési lehetőségeket puskázott el..
Videóösszefoglaló:  http://www.youtube.com/watch?v=7dk3rNAtZ1o&feature=related

Llorente a 2012-es Eb kvalifikáció 3. fordulójának csapatában:
Llorente kétszer is vezetéshez juttatta Spanyolroszágot és eldöntötte ezzel a mérkőzést; ennek köszönhetően bekerült a forduló álomcsapatába. Az összeállítás érdekessége, hogy a magyar Szalai Ádám is helyet kapott benne.

Joubert

Lahm - Hughes - Riise

Nani  - Oezil - Vassiljev - Krancjar

Matavz - Szalai - Llorente

Fernando Llorente

A Világbajnok spanyol válogatott kemény, ám meddő harcot folytatott, hogy feltörjék a kitartóan ellenálló litván védelmet, mígnem az Athletic Bilbao csatára magasara emelkedve a rövidbe fejelt.
Ráadásul, miután a kelet-európaiak egyenlítettek, ismért utat talált a kapuba egy még nagyszerűbb fejessel, és igazolta Vicente del Bosque edző döntését, hogy ő kezdjen David Villával a csatársorban.


Spanyolország csatára, Fernando Llorente: Litvánia bonyolulttá tette
Llorente szerint Litvánia kemény erőpróba elé állította Spanyolországot...
Spanyolország csatára, Fernando Llorente örömét fejezte ki a péntek esti 2010-es EB kvalifikációs mérkőzésen Litvánia ellen szerzett két gólja miatt, amivel 3-1-es győzelemre vezette az Európa- és Világbajnok spanyol válogatottat.
Ugyanakkor az Athletic Bilbao csatára elismerte, hogy a vendégek igencsak megnehezítették a dolgukat.
"Nagyon boldog vagyok vagyok, mert ez egy nehéz mérkőzés volt, amíg nem szereztünk gólokat, ami nagyon fontosnak bizonyult."-nyilatkozta a spanyol Marca sport napilapnak.
"Ez egy nagyon kemény meccs volt. Láthattuk, hogy a litvánok képesek voltak feltartóztatni minket, de most csak a Skócia elleni mérkőzésre szabad gondolnunk."
Spanyolország kedden Skóciába utazik a következő kvalifikációs mérkőzésre.


A Valencia ásza, Aritz Aduriz örült a debütálásnak
A csatár boldog, hogy bemutatkozott a válogatottban a Litvánia elleni győzelem alkalmával...
Aritz Aduriz nem hitte volna, hogy valaha is magára öltheti a dicsőséges spanyol válogatott mezét, ám 29 éves korára valósággá vált az álom a korábbi Athletic játékos számára, amikor a Litvánia elleni péntek esti 2012-es EB kvalifikációs mérkőzésen csereként pályára lépett Llorente helyett.
"Az az igazság, hogy a bemutatkozásom ebben a nagyszerű csapatban egy olyan pillanat, amit sosem fogok elfelejteni. A legfontosabb dolog a három pont megszerzése volt, mert meg akartuk nyerni a mérkőzést és most boldogok vagyunk emiatt." - árulta el a TVE-nek.
Aduriz nagyon büszke és lelkes, hogy a 9-es számú mezt viselhette. "Ez szabad volt így én kaphattam meg. Közvetlenül mielőtt pályára léptem, Vicente Del Bosque egyszerűen azt mondta nekem, hogy maradjak nyugodt és segítsem a csapattársaimat."
Aduriz beszélt korábbi csapattársáról, Llorentéről is, aki helyett lépett pályára. "Ő egy fantasztikus támadó, szinte megállíthatatlan elöl."Skócia - Spanyolország 2-3:
Sokan abban reménykedtek, hogy Spanyolország Skócia ellen, idegenben is két csatárral fog kezdeni, ahogy hazai pályán Litvánia ellen tette, ez azonban hiú ábránd maradt, masszív középpálya és stabil védelem mellet, egyetlen csatár, David Villa volt a kezdőben. A cserepadon kezdő Llorente mellett, még a betegsége után kezdőbe visszakerülő Xabi Alonso és Nacho Moreal képviselte a baszk szekciót a válogatottban
A spanyolok defenzív, labdatartáson és labdabirtokláson alapuló taktikája úgy tűnt be is jön. A skótok szinte helyzetbe sem tudtak kerülni, a spanyolok viszont pár alkalommal gyors támadásokat vezettek, főként a széleken. Előbb Whittaker nyúlt bele kézzel Sergio Ramos beadásába, a megítélt büntetőt David Villa végezte el elég gyengén, mert se nem volt elég erős se nem volt elég helyezett, de a skót kapus így is csak beleérni tudott. Ez volt Villa 44. találata a válogatottban, amivel beérte az öröranglista első helyezettjét, Raúlt. Majd Iniesta növelte az előnyt, így az 55. percben már 2-0-ra vezettek a spanyolok. Sokan azt gondolták ekkor, hogy ez mrékőzés lefutott, hiszen a Vb-n is láthattuk, hogy a spanyol válogatott mennyire jól tudja őrizni megszerzett előnyét. Ezzel szemben, a litvánok elleni mérkőzéshez hasonlóan a biztos vezetés, mintha túlságosan is megnyugtatta volna a spanyol válogatottat és utána kiengedtek. A skótok előbb egy védelmi rövid zárlat után szépítettek, amikor Naismith teljesen üresen fejelhetett a kaputól alig pár méterre, majd nem sokkal később Gerard Pique hihetetlen öngólja után már 2-2 állt az eredmény jelzőn. A spanyolok ezután ismét rákapcsoltak, de csak helyzetekig jutottak gólig nem, mígnem Vicente del Bosque szövetségi kapitány David Silva helyére Llorentét hozta be. Llorentének mindössze 3 perc kellet, hogy első helyzetéből megszerzze a döntő, győztes találatot. A bal oldalról Capdevila magasan ívelt középre, ám a skótok középső védője, McManus csúnyán alászaladt a labdának, Llorente pedig köszönte szépen és közelről bebelsőzte a labdát a kapuba, kialakítva a 3-2-es végeredményt. A mérkőzás hátra lévő részében Llorente remekül játszot, ügyesen visszalépve a labdákért segytette a spanyolok labdatartását és sokpasszos támadásépítését. Az összecsapás utolsó mozzanataként, még egy gólt szerezhetett volna a jól helyezkedő Llorente, ám Villa nem passzolt az üres kapuval szemben álló társához, hanem csúnyán a kapusba rúgta a meccs egyik legnagyobb helyzetét.
A válogatottban négy nap alatt három gólt szerző Llorentét választották a meccs emberének a szurkolók. Összességében Llorente félelmetes hatékonysággal termeli a gólokat, egyelőre 30 percenként lő egyet az Eb kvalifikáción. Vele szemben David Villa rengeteg helyzetet puskázott el ezen a mérkőzésen is, igaz ő, ha jó formában könnyebben tudja saját magát helyzetbe hozni.
A szakértők viszont Xabi Alonsot látták a meccs legjobbjának, aki tökéletesen helyettesítette a hiányzó Xavit, pontos indításai, ragyogó passzai kisértetiesen rá emlékeztettek. Védekezésben is kivette a részét sok labdát szerzett és mindig megjátszható volt, jól mozgatta a válogatott rövid passzaos felépített támadásait. Ezenkívül volt több kapura is veszélyes kisérlete is.
Monreal ezúttal nem lépett pályára.
Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=DJoRP_U5OrESpanyolország hőse, Fernando Llorente boldog a Skócia elleni győztes találata után
Fernando Llorente elégedett volt, hogy harmadik gólját szerezte két mérkőzés alatt, bebiztosítva a győzelmet Spanyolország számára...
Spanyolország hőse, Fernando Llorente válogatott pályafutása felfelé ível, miután győztes gólt szerzett a Skócia elleni 3-2-es spanyol sikert hozó 2012-es EB kvalifikációs mérkőzésen a Hampden Parkban.
La Furia Roja (a válogatott beceneve, "Piros Fúria") úgy tűnt kézben tarja a mérkőzést, miután vezetést szerzett a két Barcelona játékos, David Villa és Andres Iniesta góljaival, azonban a skótok hamar visszajöttek a meccsbe
Steven Naismith fejesével és Gerard Pique öngóljával; a hajrában beálló Llorente döntötte el végül a három pont sorsát.
"A dolgok nagyon jól alakulnak. Azonban nehéz lesz ugyanilyen jól folytatni. A pályán mindig megpróbálom a maximumot nyújtani és most gólokat is sikerült szereznem, de biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan sorozatok, amikor nem mennek ilyen jól a dolgok." - mondta az AS napilapnak.
"Most remekül megy nekem a spanyol válogatottban. Jó meccset játszottunk, kivéve azokban a percekben, mikor egy kicsit alább hagyott a koncentráció a csapaton belül és kiegyenlítettek. Ez a győzelem még több önbizalmat ad nekünk."

Xabi Alonso a 2012-es Eb kvalifikáció 4. fordulójának csapatában:

Xabi Alonso  (Spanyolország):
A Real Madrid belső középpályása jó munkát végzett a spanyol válogatott középpályájának irányításával Xavi távollétében a Világbajnok Skócia elleni szoros 3-2-es győzelme során. Alonso lenyűgözően bánt a labdával és rendkívüli pontossággal passzolt. A korábbi Liverpool játékos volt az, aki megtalálta a réseket a skót védelemben és oda rendre jól is játszotta be a labdákat.Asztúriai-herceg díjat kapott a spanyol válogatott
Az Asztúriai-herceg díj, amolyan ibériai Nobel-díj, ezt 8 különböző kategóriában osztják ki. Spanyolországban a királyi címer mellet csak az Asztúriai hercegének címere hivatalos, ez is mutatja a díj rangosságát. Az Asztúriai herceg(nő) mindig az uralkodó valamelyik törvényes örököse. Az 1980. szeptember 24-én lapított díjat 1987 óta ítélik oda sportolóknak is, azóta többek közt olyan kiváló sportolók díjaztak ebben az elismerésben, mint Michael Schumasher, Steffi Graf, Carl Lewis, Rafael Nadal, Fernando Alonso, Lance Armstrong vagy olyan szervezeteket, mint a brazil labdarúgó válogatott vagy a Tour de France. Idéne pedig az euróbajnoks és friss világbajnok spanyol labdarúgó válogatottak részesült ebben a kitüntetésben.
Ő királyi fensége Fülöp, Asztúria hercege, Őfelsége I. János Károly király elsőszülött fia és trónörököse adta át személyesen a díjat a spanyol labdarúgó válog képviselőinek, többek közt a világbajnok Javi Martíneznek és Fernando Llorentének.Portugália - Spanyolország barátságos mérkőzés:
A hétközben barátságos válogatott mérkőzéseket rendeznek világszerte. A spanyol válogatott a szomszédba, Portugáliába utazik, hogy összecsapjon az Ibériai-félsziget másikválogatottjával. A mérkőzés nem titkolt célja,hogy népszerűsítse az 2018-as ibériai Vb pályázatot. A november 17-én, szerda este közép-európai idő szerint 10 órakor, Lisszabonban megrendezésre kerülő mérkőzés igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen rengeteg olyan játékos lép pályára egymás ellen, akik klubcsapatukban egy csapatban játszanak, gondoljunk csak arra, hogy összesen 8 Real Madrid játékos van a két keretben, 5 spanyol oldalon, 3 portugál részről. A portugálok ezenkívül nyilván szeretnének visszavágni a Vb kiesésért.
Baszkföldet ezúttal három játékos képviseli: Xabi Alonso, Fernando Llorente és az U21-es Eb selejtezők után a nagyválogatottba visszatérő Javi Martínez.
A mérkőzésre Vicente del Bosque szövetségi kapitány az alábbi 23 fős keretet hirdette ki:
Kapusok:Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdes (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Carlos Marchena (Villarreal), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Joan Capdevila (Villarreal), Raúl Albiol (Real Madrid)
Középpályások: Javi Martínez (Athletic Bilbao), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Valencia)
Támadók: Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Pedro Rodriguez (Barcelona), David Villa (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool)
A keret kihirdetése óta Juan Mata súlyos térdsérülést szenvedett, így ő nem tart a válogatottal. Kisebb sérüléssel bajlódik továbbá Fernando Torres és Sergio Ramos, kettejük közül is inkább Torres játéka kétséges.