A Szezon Hírei
2010/2011-es szezon:
Hónapok szerint:
Előszezon:   Főszezon: Utószezon:
júl. aug. szept. okt. nov. dec. jan. febr. márc. ápr. máj. jún.
(2010. július 1. - 2011. június 30.)2009/2010-es hírek
Fordulók szerint:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 25. 36. 37. 38.
Csak a spanyol válogatott hírei
 
Júliusi hírek
Előszezon:

Szezonkezdet csapatok szerint:
Athletic Club július 9.
Bilbao Athletic júlus 14.
Baskonia július 14.
Junior (U18, 1992-93)            július 28.
Kadett A (U16, 1994) augusztus 4.
Kadett B (U16, 1995) augusztus 11.
Serdülő (U14, 1996) augusztus 18.
Gyermek (U12, 1998) augusztus 30.
A nagycsapat, at Athletic Club játékosai július 7-én, 8-án, szerdán és csütörtökön mennek az előszezon keztekekor, ilyenkor szokásos orvosi ellenőrzésekre az IMQ Sports Medicine Centrebe, majd július 9-én tartják az első edzést és július 12-én az Isla Canelában helyet találó edzőtáborral kezdődik a komoly felkészülés.
A Bilbao Athletic és a Baskonia csapatai július 14-én, 15-én, szerdán és csütrtökön mennek a szezonkezdetkor szokásos orvosi vizsgálatra az IMQ Sports Medicine Centrebe. Mindkét csapat július 16-án tartja első edzését Lezamában 10:30-as kezdettel.

Szezonkezdő csapatok:

Athletic Club, előszezon 2010-2011

A következő lista tartalmazza azon játékosok nevét, akik a 2010/2011-es szezonra a felkészülést az Athletic Club első számú csapatában kezdik meg. A később csatlakozó játékosok nevei után zárójelben látszik az időpont vagy a hiányzás oka.

Iraizoz, Raúl, Aitor Fernández (U19-s EB-n van a spanyol válogatottal), Urtzi Iturrioz, Larruskain, Iraola, Jonás (július 12), San José, Aitor Ocio, Amorebieta, Ustaritz, Koikili, Balenziaga, Castillo, Aurtenetxe (július 12) Susaeta, David López, Javi Martínez (augusztus 2-án a csatlakozik Világbajnokság miatt), Orbaiz, Iturraspe, Gurpegi, Muniain (U19 EB-n van a spanyol válogatottal) Gabilondo, Iñigo Pérez, Llorente (augusztus 2-án csatlakozik a Világbajnokság miatt), Toquero, Díaz de Cerio, De Marcos, Ion Vélez, Igor Martínez, Ibai Gómez


Bilbao Athletic csapata 2010-2011

A következő lista tartalmazza azon játékosok nevét, akik a 2010/2011-es szezonra a felkészülést a Bilbao Athletic csapatában kezdik meg. A később csatlakozó játékosok nevei után zárójelben látszik az időpont vagy a hiányzás oka.

Aitor Fernández (U19-s EB-n van a spanyol válogatottal), Urtzi Iturrioz (9 July, first team), Larruskain (9 July, first team), Jonás Ramalho (9 July, first team) Jon Aurtenetxe (9 July, first team), Unai Medina, Julen Goñi, Xabi Galán, Xabier Etxebarria, Diego Royo, Unai Albisua, Ander Larruzea, Lander Torrealdai, Alexander Quintanilla, Ander Larrea, Jon Villanueva, Borja Ekiza, Iban Franco, Iban Miñes, Iker Seguin, Enric Saborit, Adrien Goñi, Ander Vitoria, Igor Martínez, Ibai Gómez, Jonathan Reguero, Isaac Aketxe, Jon Etxaniz, Guillermo Fernández, Erik Morán, Javier Eraso, Galder Cerrajería, Imanol Mentxaka, Javier Soberón, Eneko Bóveda, Ismael López


Baskonia csapata 2010-2011

A következő lista tartalmazza azon játékosok nevét, akik a 2010/2011-es szezonra a felkészülést a Baskonia csapatában kezdik meg. A később csatlakozó játékosok nevei után zárójelben látszik az időpont vagy a hiányzás oka.

Jon Altamira, Gorka Magunazelaia, Álex Salazar, Álvaro Hernando, Endika Pereda, Dani Suárez, Ekaitz Azkuenaga, Iker Uribarren, Eder Vilarchao, Gorka Eraña, Lander Yurrebaso, Howard Miranda (14 July) Pedro Altamira, Aitor Bilbo, Joseba Alkuaz, Aitor Tejado, Mikel Goya, Unai Bustinza, Iker Aspiazu (19 July) Iñigo Eguaras, Jon Xabier Vidal, Jon García, Alvaro Peña, Aitor Villar (26 July). Likewise, Junior A players Urtzi Erleaga and Aitor Etxebarrizarraga will begin the preseason with Baskonia.


Junior A csapat 2010-2011

Az alábbi játékosok a Junior Honour Division csapattal kezdik meg a felkészülést a 2010/2011-es szezonra.

Urtzi Erleaga, Aitor Etxebarrizarraga, Erik Polanco, Sergio Domínguez, Eneko Zabaleta, Iñaki de Esteban, Anton Velasco, Mikel Martínez, Mikel Fernández, Jon Iruarrizaga, Joseba Valladares, Koldo Salcedo, Iñigo Ruiz de Galarreta, Ager Aketxe, Aitor Kortabitarte, Iker Guarrotxena, Adrian Mallagarai, Iñaki Aranguren, Sergio Mendigutxia, Néstor Salinas, Asier Salgado, Lander Arribalzaga, Gorka Luariz.Athletic Bilbao nyári program:
A felkészülést egy edzőtáborozással kezdte meg a csapat, amihez a Huelve melletti Isla Canela adott otthont.
Az első mérkőzésre is itt került sor egy közelben lévő Portugál csapat ellen, majd a Braga következett, és végül egy egész Európát felölelő túra.

Ellenfél: Időpont: Eredmény: Gólszerzőink:
Olhanense július 18. Gy 1-3 Ustaritz, Gurpegui, Díaz de Cerio
Braga július 21. Gy 1-3 Susaeta, Igor Martínez, San José
Alavés július 28. D   2-2 Díaz de Cerio, Igor Martínez
Lens július 31. Gy 0-2 Susaeta, Aurtenetxe
Wolverhampton augusztus 7. V   2-1 David López
Juventus elhalasztva - -
Genoa augusztus 13. V   1-0 -
UD Logroñés augusztus 18. Gy 0-3 Llorente, Susaeta, David López
Catania augusztus 22. Gy 0-3 San José (büntető), De Marcos, De Marcos / Silvestre (öngól)

A Juventus elleni mérkőzés augusztus 8-án került volna megrendezésre, de sajnos a Juve lemondta, viszont felajánlották, hogy a szezon során később bepótolják a most elmaradt mérkőzést.

Egy térkép segítségével is nyomonkövethetjük a csapat mintegy 15.000 kmes nyári túráját.A többi csapatunk felkészülése:
Bilbao Athletic

Időpont Helyszín Meccs Esemény
július 31. - Racing B-Bilbao Athletic -
augusztus 4. - Zalla-Bilbao Athletic Garikoitz Esnal Memorial
augusztus 7. - Eibar-Gernika-Bilbao Athletic J.I. Onaindia Memorial
augusztus 11. Lezama Bilbao Athletic-Logroñés -
augusztus 14. Ville of Portugalete Tournament Portugalete-Bilbao Athletic-Racing B Portugalete Tournament
augusztus 18 Lezama Bilbao Athletic-Alavés -
augusztus 21 Huesca Huesca-Bilbao Athletic -

Baskonia

Időpont Helyszín Meccs Esemény
július 31. Lezama Baskonia-Gernika -
augusztus 6-8. Zaratamo - Zaratamo Tournament
augusztus 11. Artunduaga Baskonia-Sestao -
augusztus 14. Lezama Baskonia-Arenas -
augusztus 18. Iruñea Chantrea-Baskonia -
augusztus 21. Berriatua Cultural Durango-Baskonia Berriatua Tournament

Junior A

Időpont Helyszín Meccs Esemény
augusztus 6-8. - R. Madrid, Racing, Barcelona Laredo Tournament
augusztus 20-22. - Espanyol, Racing, Portugalete Selection, Uwara Reds Japánból Portugalete Tournament
augusztus 25-26. - - Santutxu Tournament


Átigazolások:
Érkezett Balenziaga (kölcsön Numanciával lejárt), Mikel San José (Liverpool -kölcsön idő véget ét, megvásárolva), Raúl (Granada - kölcsön ideje lejárt), De Marcos (junior csapatból), Iñigo Pérez (junior csapatból), Iturraspe (junior csapatból)
Távozott Zubiaurre (Albacete -egy évre kölcsönbe), Yeste (Al Wasl), Muñoz (Cartagena), Díaz De Cerio (Córdoba - egy évre kölcsönbe), Armando (visszavonult), Etxeberría (visszavonult),
Érkezett és távozott is Murillo (kölcsön lejárt a Salamancánál, szerződés érvényteleítve), Etxeita (kölcsönszerződés lejárt a Cartagenával, eligazolt az Elchébe), Igor Martínez (megvásárolva az Alavéstől, Athletic B csapattal edz), Ibai Gómez (Sestao River csapatától érkezett, Athletic B csapathoz került)


Az első edzés:

Miután a játékosok mindannyian sikeresen átestek a kötelező orvosi vizsgálatokon július 7-én és 8-án, megkezdődhetett ténylegesen a felkészülés az új szezonra. A játékosok számára nem túl hosszú nyári szünet után július 9-én 10:30-kor Joaquín Caparrós levezényelte a 2010/2011-es idény első edzését Lezamában.
A pár nap könnyed edzés után az igazán komoly munka és felkészülés július 12-én, hétfőn kezdődik, a Huelva melletti Isla Cannelában lévő edzőtáborban. Július 23-ig lesz a csapat az edzőtáborban, ez idő alatt két barátságos meccset játszanak majd két portugál csapat ellen.Az edzőtábor:

Július 12., 1.nap:

Július 12-én 8:45-kor indult a csapat különbusza Lezamából a Loiu reptérre. 10 órakor felszálltak a Bilbaó-Sevilla járattal és 11:50-re már meg is érkeztek Sevillába. Innen ismét busszal folytatták tovább útjukat, végül délután kettőre érkeztek meg Isla Canelára. A hosszú út ellenére biztosan nem bánták a játékosok, hogy kicsit délebbre mentek, hiszen az esős Bilbao után 32 °C fogadta őket az andalúz fővárosban és Isla Canelában is 30 °C feletti hőmérsékletre lehetett számítani, ami nem csoda hiszen Isla Canela Spanyolország legdélnyugatibb csücskében, a Portugál határ közvetlen közelében fekvő tengerparti városka.

Szinte a teljes csapat jelen volt az edző táborban. Aitor Fernandez és Iker Muniain hiányzott az U19-es Európa Bajnokság miatt, valamint friss világbajnokaink, Fernando Llorente és Javi Martínez augusztus 2-ig kaptak pihenőt. Amorebieta az indulás előtti utolsó pillanatban lebetegedett, vírusos gyomor-bél hurut és láz kínozta; amint felgyógyult csatlakozott a csapathoz. A kapusedző Luis Llopis is kicsit később július 14-én csatlakozott a szakmai stáb többi tagjához.

A vezetőkkel, edzőkkel, játékosokkal egybevéve összesen 51 ember utazott Isla Canelára:

Üzleti oldal képviselői:
Vezetőség tagjai:
Manuel Delgado, Santiago Ansareo, Juan Pedro Guzmán, President Fernando Garcia Macua
Főbb képviselők:
José Angel Iribar, Santiago Ansareo, Iñaki Morán
Meztervezők:
José Antonio Narváez, Txetxu Gallego, Jon Eskalza
Sajtófőnök:
Patxi Xabier Fernández

Szakmai stáb:
Edző:
Joaquín Caparrós
Segédedző:
Luciano Martín
Kapusedző:
Luis Llopis
Erőnléti edzők:
Javier Reyes, Xabi Clemente, Bernardo Requena
Alsó kategóriájú edző:
Gontzal Suances
Csapatorvos:
Paco Angulo
Masszőr:
Juan Manuel Ipiña
Fizikoterapeuták:
Alvaro Campa, Beñat Azula, Alfonso Ruiz
Lábápoló:
Kepa Galardi

Játékosok:
Amorebieta
Aurtenetxe
Balenziaga
Castillo
David López
De Marcos
Díaz de Cerio
Gabilondo
Gurpegi
Ibai Gómez
Igor Martínez
Iñigo Pérez
Ion Vélez
Iraizoz
Iraola
Iturraspe
Iturrioz
Jonás Ramalho
Koikili
Larruskain
Ocio
Orbaiz
Raúl Fernández
San José
Susaeta
Toquero
Ustaritz

A nap nagyrészét kitevő utazás és a szállás elfoglalása után már csak estefele 18:30-kor volt egy több, mint egy órás nyilvános edzés a közel 30 °C melegben, amit  néhány szurkoló a helyszínen tekintett meg. Az elsősorban labdás edzésen Toquero és Raúl nem vett részt, mert mindketten a hotelben maradtak a hétvégén elszenvedett kisebb sérüléseikből gyógyulgatva. Az edzői stáb és Jose Angel Iribar részvételével zajlott első edzésen minden jelen lévő játékos részt vett, azaz pozíció szerinti sorrendben: Iraizoz, Urtzi Iturrioz, Larruskain, Iraola, Jonás Ramalho, San José, Aitor Ocio, Ustaritz, Koikili, Balenziaga, Castillo, Aurtenetxe, Susaeta, David López, Orbaiz, Iturraspe, Gurpegi, Gabilondo, Iñigo Pérez, Díaz de Cerio, De Marcos, Ion Vélez, Igor Martínez és Ibai Gómez.
Mindeközben a Malacate Szurkolói Klub meglepte Jose Angel Iribar egy a klub történelméről szóló könyvvel.

Július 13., 2.nap:
A csapat első egész napos edzsé programját kezdte meg július 13-án. Reggel 7:45-kor az Isla Canela golfpályán kezdődött az edzés néhány újságíró jelenlétében. Összesen naggyából 80 percet edzettek, amelynek alapját  főleg folyamatos futógyakorlatok adták. Ezután 11 órakor megreggeliztek és a játékosok egy csoportja a futball pályán folytatta a munkát, egy másik csoport a tornateremben edzett, amíg a harmadik csoport a tengerparton vett részt speciális tréningen. A napi sajtótájékoztatóra 13:30-kor került sor, utána pedig 14 órakor ebédeltek.
Sérültek:
Raul Fernández: Zúzódás, a mellkas baloldalán. Még gyógyulgat a múlt hétvégi edzésen elszenvedett sérüléséből.
Gaizka Toquero: Kellemetlenség az ágyék tájékról. Folytatja a speciális felépülést segítő programot, így hamarosan csatlakozhat a többiekhez.
Fernando Amorebieta: Vírusos gyomor-bél hurut. Csatlakozik az edzőtáborozáshoz, amint betegsége rendbe jött.

Július 14., 3.nap:
Szerdán, július 14-én a csapat az előző napi edzésprogramot hajtotta végre ismét. Megtartották az első edzést a napon 7:45-kor az Isla Canela golfpályán, ami valamivel több mint egy óráig tartott. Mindenki, aki elutazott Isla Canelára részt vett ezen az edzésen.
Utána megreggeliztek és 11 órától ismét csoportok oszlottak a játékosok. Egy csoport a focipályán maradt edzeni, egy másik a tornaterembe ment, egy harmadik, amely védőkből állt, speciális gyakorlatokat végzett a tengerparton. A napi sajtótájékoztatót 13:30-kor tartották meg, utána pedig 14 órakor következett az ebéd.
Az esti edzésnek a futballpálya adott helyszínt 18:30-tól.


Július 15., 4.nap:
Július 15-én, sütörtökön egy dupla edzésre került sor Isla Canelán. Reggeli után, 10 órakor, egy csoport a Ayamonte Municipal Sports Centre tornaterme felé vette az irányt, egy másik a tengerpartra ment, hogy ott speciális gyakorlatokat végezzen. Este 18:30-tól ismét a futballpályán folytatták az edzést.
Rossz hír, hogy Amorebieta megsérült az edzés során, a bal bokáját fájlalta.
Szintén ezen a napon csatlakozott a vezetőségtagjai közül Juan Manuel Delgado és Santiago Ansareo; az elnök Fernando Garcia Macua érkezésére pedig holnap lehet számítani.

Július 16., 5.nap:
Július 16-án, pénteken különféle programokat szerveztek az Athletic Club küldöttségének tagjai számára Isla Canelán.
11 órakor a kapusoknak vezényeltek edzést a futballpályán. 13 órakor egy videós bemutatót tartottak, majd fél órával később Aitor Ocio és Ustaritz jelentek meg a média számára. 14 órakor került sor ebédre ezúttal is.
Az esti edzés a futballpályán valamivel 18:30 előtt kezdődött. A játékosok két csoportot alkottak. Amíg Iraizoz, a védelem és az inkább védekező felfogású középpályások a szokásos pályán voltak, addig a másik három kapus, az inkább támadó felfogású középpályások és a támadók a mellette lévő pályán gyakoroltak. Később a két csoport játékosait újra felosztották és együtt játszottak egy rövid mérkőzést.
Az elnök Fernando Garcia Macua is megérkezet az edző táborba az esti órákban.
Fernando Amorebieta bal bokájában egy közepesen súlyos ficamot sikerült ma diagnosztizálni. A játékos bal bokájában enyhe-közepes ficamodás keletkezett a július 15-i esti edzésen. Július 16-án reggel elvégezték a szükséges vizsgálatokat és kizárták bármilyen csontsérülés lehetőségét. Az elkövetkező napokban elkezdheti a rehabilitációs munkát és várhatóan mintegy 2-3 hétig tart mire teljesen felépül majd.

Július 17., 6.nap:
Szombaton, július 17-én ezeket programokat találták ki az Athletic Club képviseletében Isla Canelára utazottak számára:
10:30kor a játékosok két csoportba kerültek a futballpályán. Az első csoportba, akik a normál, nagy pályán maradtak, minden jel szerint azok kerültek, akik majd a szezon első mérkőzésén a kezdő tizenegybe fognak keülni; tehát ők edzettek a nagypályán: Iraizoz; Jonás, Ocio, Ustaritz, Castillo; David Lopez, Iturraspe, Orbaiz, Balenziaga; Ibai és Diaz de Cerio. Az elnök Fernando Garcia Macua és Juan Manuel Delgado képviselte a vezetőséget, mindketten élőben tekintették meg a reggeli edzést.
Délben a Riu Hotelben, az elnök Fernando Garcia Macua egy sajtókonferenciát hívott össze. A sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy egy olyan fiatal játékosokból álló egységes csapatként szuperáló Athletic Clubot szeretne, amelynek többé nem kell a kiesés rémével foglalkoznia. Hozzátette, hogy a jelenlegi szezonnak nagy jelentőségel lesz a nem közvetlenül sporttevékenységek okán, hiszen az üzleti oldalnak számos fontos kérdéssel kell megbirkóznia, mint például az új stadion folyó építkezése, valamint a televíziós jogok újratárgyalása, ugyanakkor kifejezte egyet nem értését azzal, hogy néhány részvénytársasági formában működő sport egyesült mekkora előnyöket élvez, különös tekintettel a futball kluboknak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Athletic Club 61 millió eurós bevétellel zárt az előző szezont, és ebből csak 17 millió származott a televíziós szerződésekből, ami garantálja a jól kiegyensúlyozott éves gazdasági mérleget.
Az esti edzés alkalmával, ami megint csak 18:30-kor kezdődött két csoportot formáltak a játékosok. Iraizoz, Urtzi, Iraola, San Jose, Gabilondo, De Marcos és Ion Vélez kapura lövési gyakorlatokat végeztek bőségesen, aminek természetesen a futballpálya adott helyet. Ezalatt a többiek a tornateremben edzettek.

Július 18., 7.nap:
Az Athletic Club július 18-án vívta a 2010/2011 előszezon első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél a közelben, épp csak a határ túloldalán lévő portugál csapat, a portugál élvonalban játszó Sporting Olhanense volt. A mérkőzésnek egy közeli városka, a Huelva melleti Ayamonte adott otthont. A felkészülés jegyében az első számú csapat tagjai mintegy egy órán keresztül edzettek a futballpályán, leginkább a taktikát gyakorolták. A következő játékosok kerültek be az Olhanense ellen készülő keretbe:  Iraizoz, Jonás, Ocio, Ustaritz, Castillo, David Lopez, Iturraspe, Orbaiz, Balenziaga, Ibai, Diaz de Cerio, Gurpegi, Urtzi Iturrioz, Igor Martinez, Aurtenetxe és Iñigo Perez.
12:30-kor Dr. Escribano a klub egyik alkalmazottja tartott egy táplálkozásról szóló előadást a játékosok részére. Az ebédre a megszokott időpontban 14 órakor került sor, a délutáni falatozást 18 órára szervezték. 19:45-kor az edzők és a keretbe választott játékosok elindultak a Blas Infante Groundra.
Az orvosi személyzete vezetője és az aznap érkezett vezetőségi tag Juan Pedro Guzmán is velük tartott a meccs helyszínére.
Július 19-re, hétfőre, tekintettel a július 18-i mérkőzésre a nagy csapat játékosai szabadnapot kaptak; így aztán hétfőn nem lesz sajtótájékoztató se interjú és nem is tudok semmiről sem beszámolni.

Olhanense 1 - Athletic Club 3
Joaquín Caparrós ismertette a kezdő tizenegyet az Oldhanense ellen: Iraizoz, Ramalho, Castillo, Aitor Ocio, Ustaritz, Iturraspe, David López, Orbaiz, Díaz de Cerio, Balenziaga és Ibai. A kispadon az alábbi játéksok ülnek majd: Gurpegi, Urtzi, Igor Martínez, Aurtenetxe és Iñigo Pérez.

Az Olhanense kezdőcsapata: Verissimo, Maynard, Mauricio, Anselmo, Sthephane, Vinicius, Delson, Paulo Sergio, Toy, Clecio és Yontcha.

A játékvezető Lancharro Aranda lesz, segítői pedig Rodríguez és Álvarez partjelzők lesznek.

21:00: Kezdőrúgás, kezdődik a meccs.

(14') Balenziaga lövése akadt el a kapusban.
(30') Mauricio végezhetett el szabadrúgást, de kisérletét Iraizoz védte.
(32') 0-1. GÓÓÓL! David López szabadrúgását Ustaritz fejlelte a kapuba
(38') Balenziaga bal lábas lövése szállt éppen csak kapu mellé.
(42') Clecio középre tartó lévését fogta biztosan Iraizoz.

SZÜNET

22:01 Kezdődik a második félidő. Öt csere az Olhanense részéről.
(56') Balenziaga fejelte Ibai passzát a kapufa fölé.
(57') Csere: Igor jött be Ibai helyére.
(61') Kettős csere: Iñigo Pérez és Gurpegui jött be Balenziaga és Iturraspe helyére.
(61') Hármat cserélt az Olhanense.
(63') 0-2. GÓÓÓL! A szöglet után Igor Martínez fejelt gólt.
(70') 1-2. Djamir lőtt le egy szabadrúgás a sorfal fölött a kapuba.
(77') 1-3. GÓÓÓL! Orbaiz hosszú passza után Igor megverte a kapust, majd De Ceriohoz passzolt, aki teljesen üresen könnyedén szerezte meg a csapat harmadik gólját.
(78') Csere: Aurtenetxe jött be Castillo helyére.

VÉGE

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=l6cXf6Pm1o4&feature=related


Július 20., 9.nap:
Az Athletic Club visszatért Isla Canelára tréningezni és július 20-án, kedden egy háromszori edzésből álló program fogadta a résztvevőket. Az első edzés 7:45-kor kezdődött alacsonyabb hőmérseklettel, mint amihez a korábbi napokon szokhattunk. Amorebieta, Toquero és a többi mezőnyjátékos, aki pályára lépett az előszezon első barátságos mérkőzésén kezdőként az Olhanense ellen, erőnléti gyakorlatokat végeztek a golfpályán. Ez idő alatt a kapusok a futballpályán edzettek.
Később, 11 órakor, ezúttal már a futballpályán kezdte meg a csapat Braga elleni barátságos mérkőzésre a felkészülést. 16 játékos vett részt ezen az edzésen, név szerint: Iraizoz, Raul, Iñigo Perez, Ustaritz, Susaeta, Orbaiz, Ion Vélez, Gabilondo, Gurpegi, Iraola, Iturraspe, Aurtenetxe, Igor Martinez, Koikili, San Jose és De Marcos.
A nap elsőszámú, legfontosabb edzésére, az esti edzésre a futballpályán került sor a szokásos 18:30-as kezdési időponttal. Az edzés az Olhanense ellen játszó mezőnyjátékosok, a két kapus Urti és Larruskin, valamint Ion Vélez részvételével zajlott.

Július 21., 10.nap:

Július 21-én, szerdán a pirosfehér küldöttség Portugáliába utazott az este esedékes következő, a szezonbeli második felkészülési barátságos mérkőzés helyszínére. A csapat először a közeli portugál városba Faróba ment, majd innen a 10:15-kör induló repülőgép járattal Portóba utaztak. Portóban a csapat az AC Porto Hotelbel szállt meg, ami a helyi csapat pályájának közvetlen közelében található. Miután 13:30-kor megebédelt a csapat, útrakeltek busszal Bragába 19 órai indulással, ahol a helyi csapattal, szintén a portugál első osztályban remeklő, Sporting de Braga együttesével mérkőztek meg bilbaói, közép-európai idő szerint 22 órától, portugál időszerint egy órával korábban.
A kerete az alábbi 16 játékos alkotta: Iraizoz, Raúl, Iñigo Pérez, Ustaritz, Susaeta, Orbaiz, Ion Vélez, Gabilondo, Gurpegi, Iraola, Iturraspe, Aurtenetxe, Igor Martínez, Koikili, San José és De Marcos.
A csapat többi játékosa, akik Isal Caneléban maradtak az edzőtáborban, folytatták a felkészülést a megszokott módon és időrendben. Azok akik most Bragába utaztak július 22-én, csütrtökön, az esti 18:30-as edzésen csatlakoznak újra tréningező társaikhoz.

Sporting de Braga 1 - Athletic Club 3
Az edző, Joaquín Caparrós a következő játékosokat jelölte a kezdő tizenegybe a  Sporting de Braga ellen: Iraizoz, Iraola, Aurtenetxe, Ustaritz, San José, Iturraspe, Gurpegi, Orbaiz, Susaeta, De Marcos and Gabilondo. A cserék névsora pedig: Iñigo Pérez, Raúl, Koikili, Ion Vélez és Igor Martínez.

A Sporting de Braga kezdőcsapata: M. Felgueiras, Rodriguez, Paulao, Paulo Cesar, Miguel Garcia, Lima, Meyong, Elderson, L. Salino, Alan and Vandinho. Cseréi: Marcos, Lucas, Moises, Pizzi, H. Barbosa, Keita, Edu és Guilherme.

A bíró Rui Costa volt, Munkáját Nogueira és Jorge asszisztensek segítették.

22:04. A meccs 8, 783 néző jelenlétében elkezdődik.

(3')   Lima fejese kerülte el jócskán a kaput.
(19') Meyong veszélyes lövése éppen csak kapu fölé szállt.
(32') Gabilondo nagyszerű szabadrúgását San José fejelte mellé.
(40') 1-0. Egy jobboldali beadás érintette San José kezét, amit a partjelző észrevett és jelezte a büntetőt, amit Meyong értékesített.
(43') Gabilondo végezhetett el szabadrúgást, de a kapus szögletre tolta a labdát.

SZÜNET

23:05. Elkezdődött a második félidő.

(46') Csere: Barbosa állt be Paulo César helyére.
(46') Barbosa már csak Iraizozzal állt szemben, de mellé lőtt.
(49') Barbosa lőtt távolról nem sokkal kapu mellé .
(52') Csere: Ion Vélez és Igor Martínez állt be Orbaiz és De Marcos helyére.
(58') 1-1. GÓÓÓL! Iturraspe passzolta a labdát Ion Vélezhez, ő rögtön Susaetához fordított, aki a hálóba jutatta a labdát.
(61') Lima lövését védte Iraizoz.
(62') 1-2. GÓÓÓL! Susaeta adott szép labdát Igor Martíneznek a tizenhatoson belülre, aki jobban védhetetlenül lőtte be a labdát.
(64') Hármat cserélt a Sporting de Braga.
(64') Csere: Koikili áltt be Ustaritz helyére.
(68') Lima lőtt ismét kapura, egyenses Iraizoz karjaiba.
(71') Susaeta próbálkozott a tizenhatoson kívülről, lövése éppen csak elkerülte a kaput.
(72') Igor Martínez kapura tartó lövését védte a portugál hálóőr.
(74') Négy csere Sporting de Braga részéről.
(76') 1-3. GÓÓÓL! Susaeta végezhetett el szabadrúgást, amibe San José tette bele a lábát a rövidnél, közvetlen közelről megszerezve csapata 3. gólját.
(80') Csere: Iñigo Pérez állt be Gabilondo helyére.

VÉGE

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=OsHZjBzdZp0


Július 22., 11.nap:
A különítmény tagjai, akik Bragába utaztak tegnap, hogy megvívják a szezon második barátságos márkőzését, mind visszatértek Isla Canelára. Ha egészen precízek akarunk lenni, akkor 14:30 érkeztek meg a Riu Atlántico hotelbe miután visszamentek Portóba, onnan a Portó-Faro repülőgép járattal mentek tovább, végül az Athletic Club busza vitte őket vissza a szállásra Isla Canelán. Miután megebédeltek egy kicsit siesztázhattak, amíg a többi csapattársuk a tornateremben végezték a szokásos edzésprogramjukat.
Másrészről Vicente Gomez és Carlos Meléndez csatlakozott az edzőtáborhoz. Ugyanakkor szeretnénk arról is beszámolni, hogy miutána a szokásos 18:30-as esti edzés véget értt, a Huelva Business Owners Association meglepte a menedzert, Joaquin Caparróst egy kitüntetéssel a golf klubban.
A játékosok ma megtekinthetták az új mezeket. Július 28-tól lehet majd kapni az Athletic Club új, 2010/2011-es szezonra készített Umbro mezét. Erről bővebben a mezszámoknál olvashattok.

Július 23., 12.nap:
Július 23-án, pénteken, az utolsó napján az Isla Canela-i ezdőtáborozának, a csapat két csoportra oszlott a reggeli edzés alkalmával, ami 10:30-kor kezdődött és a futballpálya szolgált helyszínéül.
 Az elsőszámú pályán azok a játékosok voltak, akik nem játszottak a Sporting de Braga ellen együtt Toqueroval és két kapussal,
Iraizozzal és Larruskainnal. A másik pályán azok a játékosok edzettek, akik végigjátszották a Braga elleni meccset, valamint Amorebieta és két kapus, Raul és Urtzi. Koikili és Ion Vélez a hotelben maradtak, hogy speciális gyakorlatokat végezzenek.
Július 23-án, pénteken, az edzőtáborozás utolsó napjával véget ért az előszezonbéli felkészülésnek az első szakasza. A 13:30-kor megtartott ebéd után, a különítmény hazaindult. Először busszal mentek a sevillai reptérre, ahonnan a 18:40-kor induló Sevilla-Bilbao repülőgép járattal utaztak tovább. A naggyából másfél órás repülő út után körülbelül 20:15-kor érkezett meg a csapat a bilbaói reptérre. Érkezésük utána a média számára lehetőséget biztosítanak, hogy meginterjúvolják a játékosokat, kivéve azokat, akik a Bilbao Athletic csapatához tartoznak hivatalosan.
A nagy csapat július 24-25-re pihenőt kap és július 26-án, hétfőn 18 órakor állnak újra edzésbe a fiúk, de akkora már Lezamában.

Amorebieta Venezuela válogatottját választhatja:
majd...

Spanyolország - Mexico 1-1:
majd...

Alavés 2 - Athletic Club 2

Joaquín Caparrós vezetőedző már a meccs előtti napon keretet hirdetett a július 28-án, szerdán, 20:30-kor Gasteizben megrendezésre kerülő Deportivo Alavés csapata elleni barátságos felkészülési mérkőzésre: Urtzi, Diaz de Cerio, Ibai, De Marcos, Aurtenetxe, Raúl, Gurpegi, Ocio, Ustaritz, Castillo, David López, Orbaiz, Iñigo Pérez, Balenziaga és Igor Martínez. A keret érdekessége, hogy meglepetésre Iraizoz nem kapott helyet benne.

Caparrós végül az alábbi kezdőtizeneggyel vágott neki a mérkőzésnek: Raúl, Gurpegi, Castillo, Ustaritz, Aitor Ocio, Orbaiz, David López, Iñigo Pérez, Díaz de Cerio, Igor Martinez és Balenziaga. A következő játékosok a cserepadon kedtek: Aurtenetxe, Iturrioz, Ibai és De Marcos.

Az Alavés ezzel a 11 játékossal kezdett: Reguero, Mesquita, Morcillo, Ibon Gutiérrez, Calderón, Esparza, Reta, Rico, Pardo, Moya and Malagón.

A jétékvezető Suberbiola volt, asszisztensei Arakama és Velasco.

20:40: Elkezdődik a meccs.

(11') 0-1 GÓÓÓL! Raúl kapus kirúgása utána Igor Martínez fejelte tovább a labdát De Cerionak, aki ballal átvette, majd a hálóba küldte a labdát.
(17') Iñigo Pérez helyezett egy szabdrúgást a keresztléc fölé.
(17') 0-2 GÓÓÓL! Igor Martinez egy az egyben könnyedén gurította el a kapus lába mellett és gólt szerzett.
(32') Csere: Cuesta jött be Pardo heylére.
(36') Balenziaga próbálkozott, de a kapus hárítani tudott.
(45') Ibon Gutiérrez lövését fogta Raul.

21:42: Elkezdődik a második félidő.

(46') Csere: Ibai lépett pályára, Gurpegi jött le
(50') De Cerio jobb lábas lövése szállt mellé.
(51') Csere: De Marcos az új ember Igor Martínez helyett
(65') 1-2. Salcedo vetre meg a védőjét, majd a kijövő Raúl mellett a hálóba helyezett.
(73') Endaitz lőtt mellé.
(76') Salcedo fejelt kapu mellé.
(80') 2-2. Morcillo fejelt a hálóba egy szabadrúgást, amire rosszul jött ki Raúl.

Vége.

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=yBLtEzRYdsQMez és mezszámok az új idényre:
2010 Július 28-tól megkezdték az új, 2010/2011-es szezonra készített Athletic Club Umbro mezezek árusítását. A mezt az összes hivatalos Athletic Club boltban lehet majd kapni, valamint a honlapo és a 902 540 900-as telefonszámon keresztül is meg lehet majd rendelni. Az áraik így alakulnak: 
első számú (hazai) mez: 67.50 € (felnőtt), 60 € (gyermek),
első számú (hazai) short: 31 €,
első számú (hazai) sportszár: 10 €,
gyerek első számú (hazai) teljes csomag: 79.90 €m
első számú (hazai) kapusmez: 67.50 €.
Az alábbi hivatalos mez számozás lesz érvényes az Athletic Club játékosaira a 2010/2011-es idényben:

1-Iraizoz
2- Toquero
3- Koi
4- Ustaritz
5- Amorebieta
6- San José
7- David López
8- Iturraspe
9- Llorente
10- De Marcos
11- Gabilondo
12-
13- Raúl
14- Susaeta
15- Iraola
16- Orbaiz
17- Iñigo Pérez
18- Gurpegi
19- Balenziaga
20- Aitor Ocio
21- Ion Vélez
22- Castillo
23- Díaz de Cerio
24- Javi Martínez
25-
26- Igor Martínez
27- Muniain
28- Ibai
29- Aurtenetxe
30- Aitor Fernández
31- Ramalho


Ramalho sérülése:
Jonás Ramalho: Lumbágó (fájdalom az alsó deréktájéki keresztcsontban, körülötte lévő izmokban)


Szerződés a Lemona csapatával
Három éves együttműködési megállapodást kötött a Lemona és az Athletic Club Bilbao.


Válogatott elfoglaltságok:
Nagyválogatott:
Llorente Mexikó ellen. Javi Martínez, Llorente a VB-n.
U21-es válogatott:
Az Athletic játékosok közül Javi Martínez, Ander Iturraspe és Mikel San José kapot meghívót a spanyol U21-es válogatottba az augusztus 11-én, Kotkába megrendezésre kerülő Finnország elleni mérkőzésre.
U19-es válogatott:
Július 18. és július 30. között megrendezett franciaországi U19-es Eb-n Spanyolország fiataljai meggyőző, 100%-os teljesítménnyel a döntőig meneteltek, ahol a házigazda francia csapat tudta csak megállítani őket. Az Athletic Bilbaot Aitor Fernández és Iker Muniain képviselte.
Az RFEF játékosain közül Jonás Ramalho és Enric Saborit szolgálataira számít az SBS Shizuoka Cup Tournamenten, ami augusztus17 és 25 között Shizuokában, Japánban.


Újra teljes létszámmal edz a csapat:

Aitor Fernández, Fernando Llorente, Javi Martínez, Iker Muniain és Ander Murillo újra csatlakoztak a nagycsapathoz válogatott elfoglaltságaik után. Audusztus 2-án, hétfőn, Lezamában a 18 órakor kezdődő edzésen már a visszatérő játékosaink is csatlakoztak a csapathoz, így az új idényre való felkészülés során először állt Caparrós edző rendelkezésére a teljes keret.
Másnap, augusztus 3-án, kedden, tornatermi edzést tartottak az edzők az Athletic Club elsőszámú csapata számára. Egy csoport 17:30-tól, egy másik pedig 18:30-tól tréningezett.
Ezután, augusztus 4-én, szerdán végre nyilvános edzést láthatott a nagyérdemű közönség 10:30-as kezdettel.


Athletic Club - Lens
At Athletic Club különítménye Franciaországban, Lens városában vett részt barátságos felkészülési mérlőzésen a Rcaing Club de Lens együttese ellen július 31-én, szombaton, 20 órai kezdéssel a Felix Bollaert Football stadion gyepszőnyegén. A piros-fehérek repülőgépe 10:30-kor indult a bilabói repülőtérről és mintegy másfél órával később landolt Lilleben. A csapattal tartott a vezetőségi tagok közül Julio Garaizabal, Carlos Lasa és Jose Angel Iribar. Innen az Arras városában található Hotel du Golf d'Arras szállodába vezett az útjuk. Érkezésük után 13:30-kor ebédeltek meg, majd 17 órakor egy kellemes kis délutáni teázás várt a csapatra. 18:30-kor aztán már Lens felé vették az irányt, ahová körülbelül fél órás buszos utazás után érkeztek meg.

Lens - Athletic Club: 0-2
Az Athletic Clubkezdő tizenegyét az alábbi játékosok alkották a Lens ellen: Iraizoz, Iraola, Aurtenetxe, San José, Amorebieta, Iturraspe, Susaeta, Gurpegi, Ion Vélez, Toquero and Gabilondo.

A cserepadon pedig az alábbi játékosok kedtek: Ibai, Raúl, Igor Martínez, De Marcos, Orbaiz and Koikili.

Az RC Lens ezzela felállással kezdett: Kasraoui, Aurier, Ramos, Yahia, Sartre, Hermach, Demont, Roudet, Maoulida, Akale and Jemaa.

A következő játékosokra számítottak csereként: Runje, Situ, Boukari, Monnet-paquet, Eduardo, Pollet and Bedimo.

A mérkőzés játékvezetője Dechepy volt, segítségére Berly és Guillaume partjezők voltak.

20:06. Elkezdődött a mérkőzés.

(1') Iraola passzolt Susaetának, aki Toquerot ugratta ki a leshatáron, aki laposan gurította középre, de Iturraspe lövése fölé szállt.
(6') Gabilondo szögletéből Toquero fejelt kapu mellé.
(10') Sartre csavart egy szabadrúgást nem sokkal a felső sarok mellé.
(20') 0-1. GÓÓÓL. Susaeta csapott le a védő lassú hazagurítására; elhúzta a kapus mellett és az üres kapuba gurított.
(33') Egy fejes szállt éppen Iraizoz kezébe.
(38') Hermach távoli próbálkozását fogta Iraizoz.
(45') Roudet távoli lövését védte Iraizoz.

FÉLIDŐ

21:05. Elkezdődött a második félidő.

(46') Csere: Koikili jött be, Amorebieta ment le.
(47') Maoulida fejese szállt mellé.
(48') Susaeta középre tartó lövését fogta biztosan az ellenfél kapusa.
(49') Roudet beadása kellemtlenül pattan felfelé egy védőn, a hulló falevélként léc alá tartó labdát azonban Iraizoz ujjheggyel még elérte.
(51') Maoulida lőtt mellé szorongatott helyzetből.
(53') Sartre kapott sárgalapot.
(54') Csere: Igor Martínez helyett érkezik Ion Vélez.
(68') 0-2. GÓÓÓL. Gabilondo végezte el a szabadrúgást, amit Aurtenetxe helyezett szépen a kapuba éles szögből egy védő szorításában.
(70') Kettős csere: Susaeta és Iturraspe helyére jött be Ibai és Orbaiz.
(71') Toquero támadott le és az ellenfél kapusa tisztázás közben eltalálta a csatárt, akiről majdnem a hálóba pattant a labda.
(76') Csere: De Marcos lépett pályára Toquero helyett.
(77') Koikili kapott sárgát.
(78') Sartre fejesét fogta Iraizoz.
(83') Roudet fejesét védte vetődve Iraizoz.
(84') Hermach kisérletezett igencsak messziről, de Iraizoz a helyén volt..
(84') Gurpegi is besárgult.
(89') Demont szabadrúgását hárította Iraizoz.
(92') Eduardo pöckölt kapu mellé a kivetődő Iraizoz mellett.

VÉGE

A mérkőzést követően a vezetőedző, Joaquín Caparrós tartott sajtótájékkoztatót, amin azonban a játékosok nem nyilatkoztak.Visszafelé is 10:30-kor indult a csapat repülőgépe, a Lens-Bilbao charterjárat.

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=L47aZWj3CvU