A Szezon Hírei

2010/2011-es szezon:
Hónapok szerint:
Előszezon:   Főszezon: Utószezon:
júl. aug. szept. okt. nov. dec. jan. febr. márc. ápr. máj. jún.
(2010. július 1. - 2011. június 30.)2009/2010-es hírek
Fordulók szerint:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 25. 36. 37. 38.
Csak a spanyol válogatott hírei
 
Augusztusi hírek
Előszezon:


Wolverhampton - Athletic Bilbao

Itinerary for Wolverhampton trip
Friday, 6 August
Flight: Bilbao-Birmingham at 16:00 hours
Staying at: Ramada Hotel Park Hall

Saturday, 7 August
Wolverhampton Wanderers-Athletic Club: 15:00 hours (16:00 hours Bilbao time)
Return flight: Birmingham-Bilbao at 19:30 (23:10)


Call up against Wolverhampton
Coach Joaquín Caparrós has called upon the services of the following players to take on the Wolverhampton Wanderers: Raúl, Ustaritz, De Marcos, Ion Vélez, Castillo, Igor Martínez, Gurpegi, De Cerio, Ibai, David López, Aitor, Balenziaga, Iñigo Pérez, Orbaiz, Muniain, Aitor Ocio and Koikili.
Saturday / 16:00 (15:00 local time)

Wolverhampton (Molineux)Referee: Lee Mason
 
Assistant referee: S. Burt
Assistant referee: J. DermottGenoa - Athletic Club


Information about the Geneva match
Ticket prices for the friendly match against Genoa on 13 August in Geneva are as follows:

Curva Nord-Sud -10 euros (behind the goal, the Genoa fans will be in the Nord)
Distinti -15 euros (just like the stand in front of San Mamés’s VIP box)
Lower Grandstand Nº3- 20 euros (just like the Lateral Preferential stand at San Mamés)

Tickets can be bought on the internet, on the Lottomatica web page, according to the information provided by Los Leones Italianos Supporters’ club, who have advised that they will be in the Curva Sud and encourage the red-white fans to join them in welcoming our team.

Furthermore, Los Leones Italianos have offered their willingness to deal with any doubts as well as their collaboration via e-mail at emiliano.g@inwind.it


Genoa-Athletic Club: call up
Raul, Iraizoz, De Marcos, Toquero, Iturraspe, Gabilondo, Gurpegi, Iraola, Ibai, David Lopez, Amorebieta, Aurtenetxe, San Jose, Orbaiz, Muniain and Susaeta. Last minute change: San Jose and Iturraspe have lost the connection to Bilbao and in the call up they'll enter Ustaritz and Balenziaga.


Friday / 20:45
Génova (Luigi Ferraris) / ETB-1

2010-11 SEASON
TROFEO SPAGNOLOReferee: Paolo Silvio Mazzoleni
 
Assistant referee: Viazzi
Assistant referee: Iannello


Logroñes-Athletic Club 0-3:

call up
Iraizoz, De Marcos, Iturraspe, Raul, Toquero, Gabilondo, Gurpegi, Iraola, Castillo, David Lopez, Amorebieta, Ocio, San Jose, Javi Martinez, Muniain, Susaeta, Llorente, Koikili, Iñigo Perez.

Videóösszefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=PDSZSVBQsdA

Catania - Athletic Club 0-3:

http://www.youtube.com/watch?v=MIc9iT6As4U


Az Athletic érdeklődik a Zaragoza fiatal csillaga után:

A fiatal középpályás útja Bilbaoba vezethet...
A Real Zaragoza fiatal középpályása, Ander Herrera felkeltette az Athletic Bilbao érdeklődését remek szezonbeli teljesítményével, ha hinni lehet az AS beszámolójának.
A pletykák szerint a baszk csapat új középpályást keres az átigazolási piacon, a lehet, hogy idén nyáron távozni készülő spanyol válogatott Javi Martínez helyettesítésére. Állítólag Herrera személyében már meg is találták a tökéletes helyettest.
Herrera Bilbaóban született és ott is nőtt fel, azonban profi karrierjét mégis a Real Zaragoza csapatánál kedte meg. A 20 éves játékos a 2008/2009-es szezon során mutatkozott be a spanyol első osztályban, és azóta a Zaragoza egyik meghatározó, kulcs játékosává fejlődött.
A Bilbaonak várhatóan kőkemény versennyel kell szembe néznie, ha le akarja igazolni Herrerát. A spanyol U21-es válogatott sztárját korábban a Premier League egyik legjobb csapatával, az Arsenallal hozták kapcsolatba. A londoni klub a jelentések szerint Herrerában látja a Barceloan által megkörnyékezett Cesc Fabregas utódját.


Ander Murillo iránt érdeklődik a Real Valladolid:
A Pucela (ez a Real Valladolid beceneve) remélt szerzeménye gyors fordulatot hozhat az első osztály felé...A Real Valladolid sportigazgatója megerősítette, hogy a klub figyeli az Athletic Bilbao védőjét, Ander Murillot.
A Bilbao védője, aki az Athletic Club méltán híres utánpótlás neveléséből emelkedett ki, a Salamancában játszott kölcsönben a legutóbbi szezonban és 37-szer lépett pályára a Segunda Divisionban. Miután a Real Valladolid kiesett a spanyol első osztályból, olyan labdarúgókat kezdtek keresni, akik képesek rögtön visszajuttatni őket a Primera Divisionba. Murillo megjárta mindkét bajnokságot, és mint lehetséges jelöltre tekintenek rá.
A 26 éves védő megjárta a korosztályos spanyol válogatottakat is, de most könnyen távozásra bírhatják Bilbaoban, ha szolgálataira nem tartanak igényt.
A Real Valladolidnak könnyen lehet versengenie kell majd a játékosért, ha úgy döntenek le akarják igazolni. A múlt hónapban ugyanis Murillo az angol
Championshipben szereplő Sheffield Unitednél járt próbajátékon, de konkrét ajánlatot még ők sem tettek érte.


Az Athletic Bilbao megújítaná Javi Martínez szerződését
A feltörekvő baszk sztár rengeteg átigazolási pletyka tárgyává vált a nyáron...
Az AS spanyol lap szerint, a baszk klub, az Athletic Bilbao reméli nem fogja elveszíteni a fiatal középpályást, Javi Martínezt, aki gyorsan Európa egyik legkeresettebb játékosává vált miután lenyűgöző teljesítményt produkált klubjában a 2009/2010-es szezon  során, és helyet kapott és pályára is lépett a dél-afrikai Világbajnokságon a végső győztes spanyol válogatottban.
Emiatt a Bilbao a hírek szerint azon dolgozik, hogy módosítsa a fiatal sztár szerződését a klubbal egy szignifikáns fizetés emeléssel, valamint egy jóval nagyobb kivásárlási opcióval. Jelenleg Javi Martinez szerződésében 30 millió €-s kivásárlási opció van és 2011. június 30-tól ez az összeg 36 millió €-ra nő.
A Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City, a Liverpool és a Juventus csak néhány Európa legnagyobb klubjai közül, amelyek Javi Martinez kegyeiért versengenek és az, hogy nem kellt szárnyra több átigazolási pletyka a kiváló baszk játékos távozásáról Bilbaóból, csak annak köszönhető, hogy a klub hajthatatlanul elutasít minden tárgyalást a játékos eladásáról.
A klub elnöke Fernando Garcia Macua már korábban leszögezte, hogy ha bárki le akarja igazolni a Bilbao két spanyol válogatott játékosát, Javi Martinezt vagy a csatár Fernando Llorentét, akkor ki kell fizetniük a szerződéseikben szereplő kivásárlási opció teljes összegét. Továbbá, mindkét játékos nagyon jól érzi magát a klubnál és a szurkolók szeretetét is élvezik, különösen miután Baszkföldet képviselték Spanyolország válogatottjában a Világbajnokság során.
Mindazonáltal, azért, hogy biztossá tegyék, hogy
Javi Martinez nem hagyja el Bilbaot a nyáron, és hogy a remek középpályás továbbra is boldogan játszhasson szerettett klubjában, a vezetőség szeretne egy kedvezőbb szerződés felajánlani a játékosnak a közeljövőben.


A Real Madrid figyeli az Athletic Bilbao védőjét, Fernando Amorebietát:
A baszk játékos kétségtelenül magára vonta a Real Madrid figyelmét...
Az Athletic Bilbao nagyra értékelt védője Fernando Amorebieta magára vonta a spanyol gigász Real Madrid figyelmét a baszk csapatban nyújtott nagyszerű teljesítményével, ha igaznak bizonyul a Marca tudósítása.
Az új vezető edző Jose Mourinho szeretne egy kis vérfrissítést végrehajtani a blankók védelmében a nyár átigazolási időszak során és az Inter korábbi mestere vélhetően hasznos erősítésnek látná Amorebietát a hátsó alakzat számára.
A 25 éves középső védő végig járta az Athletic Bilbao legendás utánpótlás akadémiájának korosztályait, majd nélkülözhetetlen játékossá vált a baszk csapatban a 2005/2006-os idénybe történő bemutatkozása óta. Amorebieta azóta jóval több, mint 100 első osztályú szerepléssel büszkélkedhet a Bilbao színeiben.
Amorebieta már be lett válogatva a spanyol válogatott keretébe, de
pályára még nem lépett a védő a válogatottban.
A kimagasló védőnek hosszútávú szerződése van az Athletic Bilbaoval, de talán hajlandóak lennének pénzre váltani sztájátékosukat, ha egy nagyon kedvező ajánlat érkezik a nyáron.


Az Athletic Bilbao elnöke Fernando Garcia Macau nyilatkozik az előttünk álló szezonról:
Az oroszlánok vezetője elégedett a Joaquin Caparros edző rendelkezésére álló csapattal...
Az Athletic Bilbao elnöke Fernando Garcia Macua kijfejezte megelégedettségét a játékoskerettel az előttünk álló szezonra, és állítja: "Jelenlegi célunk munkánk gyümölcsét beérlelni."
Az oroszlánok az Európa Liga szereplésnek örvendhettek az előző szezonban és a bajnokságban is sikerült a tabella első felében végezniük, miközben Iker Muniainhoz hasonló kiváló tehetségek  kerültek be a nagycsapatba.
Az olyan sztárok, mint Javi Martínez és Fernando Llorente felkeltették a legnagyobb klubok érdeklősését, például a Real Madridét és a Barcelonáét; viszont Macua hiszi, hogy ezen játékosk megtartásával, sikeres szezonnak néznek elé.
A Marcának nyilatkozva elmondta: "Nem fogjuk eladni egyetlen játékosunkat se ebben az évben, mert nagyon sok ideig tartott mire felépítettük ezt a csapatot, és most szeretnénk kemény munkánk eredményét élvezni.
Kaptunk egy ajánlatot az egyik játékosunkért, amely alkatmatlan és elégtelen volt; és különben sem vagyunk abban a pozícióban, hogy egyetlen játékosunktól is megváljunk."
Macua azt is reméli, hogy a fárasztó, de eredményes felkészülés eredményeképpen a bajnoki rajtra tökéletes formában lesz a csapat.
Összefoglalva, befejezésképpen: A klubnál mindenki rendkívül motivált; szorgalmasan és keményen dolgozik, hogy elégedetté tegyék a szurkolókat. Sokmindent elértünk ebben az évben és készen állunk az új szezon kihívásaira.


Amorebieta nem eladó!
Az AS madridi lap információ szerint az idén eddig több, mint 30 millió euróért sztárokkal erősítő Rubin Kazany meg akarja szerezni a venezuelai születésű, baszk védőt, Fernando Amorebietát. A tatár csapat, amely
szeretné megerősíteni csapatát a Bajnokok Ligája küzdelmeire, a nyáron többek közt, olyan ki válóságokat szerzett meg, mint Carlos Eduardo. A hírek szerint 12 millió eurós ajánlattal állt elő az új orosz pénzmágnás, de ezt elutasította az Athletic.
A 25 éves védő az oroszlánok csapatának egyik alappillére, és még tárgyalni sem hajlandóak a kiváló játékos eladásáról, ami pedig potenciálisan növelhetné az eladási árat.
Amorebieta egyébként nagyon keresett játékos Oroszországban, korábban a Zenit Szentpétervár együttese is ajánlatott tett érte, de az elnök, Fernendo García Macua leszögezte, fontolóra sem vette a lehetőséget, hogy eladja a csapat egyik alapemberét, akit 2013-ig köt szerződés a klubhoz: "Valóban érkezett hozzánk megkeresés a Rubintól, de Amorebietának élő szerződése van, és nem fogjuk eladni."
Korábban, még 2008-ban a Premier Legaueben szereplő Everton csapata 10 millió
£-os ajánlatot tett Amorebietáért, de azt is visszautasították Bilbaóban, és most nagyon úgy tűnik, hogy a játékos még hosszú ideig a San Mamesben fog maradni.


David López 2013-ig meghosszabbította szerződését:
Az Athletic Bilbao hivatalosan bejelentette, hogy David López további két évre elkötelezte magát, így új szerződése 2013. Június 30-ig szól.
Lopez 2007-ben érkezett az Athletichez az Osasunától, és azóta 95 mérkőzésen 5 gólt szerzett pirosfehérben. A hamarosan 28 éves köréppályásnak meghatározó szerepe volt második klubnál töltött szezonja során abban, hogy az Athletic benn maradt a La Ligában; három fontos gólt szerzett a szintén kiesés ellen küzdő, legfőbb riválisaink ellen.
David López az Osasuna utánpótlás csapataiban nevelekedett, majd meghatározó tagja lett annak a pamplónai csapatnak, amely az UEFA-kupa elődöntőjéig menetelt, legyőzve a Bodeaux
t, a Rangerst és a Bayer Leverkusent az egyenes kieséses szakaszban.


Llorente: Maradni fogok!
Raúl távozása utána Real Madrid támadót keres. Ez lesz a galaktikus alakulat utolsó, hetedik átigazolása idén nyáron.
Florentino Pérez klubelnök kijelentette maximum 20 millió eurót költhet Mourinho erre az igazolásra, többet nem. Hajnlandóak lennének, akár Karim Benzemától is megválni a cél érdekében. José Mourinho tipikus befejező embert, egy robosztus felépítésű, vérbeli centert tervezne szerződtetni. A posztra eddig már több név is szóba került. Korábban már Luís Fabiano, Nicklas Bendtner és Hugo Almeida is szóba került, de az ő Madridba igazolásukra vajmi kevés esély van. Szóba került még Hatem Ben Arfa, Javier Pastore, Amauri, Bafétimbi Gomis és Djibril Cissé, ám úgy tűnik ezek a hírek is csak pletykák maradnak. Sokkal valószínűbb, hogy a Mario Gomez, Fernando Llorente, Didier Drogba, Romelu Lukaku és Adebayor csatárötösből kerül ki a végső befutó. Didier Drogba és Adebayor esetén biztosan el kell adniuk Benzamát, így az idő rövidsége miatt ezek a transzeferek sem tűnnek valószínűnek. A három esélyesnek tűnő játékos közül, a fiatal, 17 éves belga gólkirály Romelu Lukaku számára lenne a legnagyob előre lépés az Anderlectből a Real Madridba lépni, és az ára is megfelelőnek tűnik, naggyából 20 millió euró körülre taksálják. Mario Gómez számára is kedvező lépés lenne a spanyol fővárosba igazolni, hiszen a Bayernnél már nem igazán számít mehatározó embernek, a Realban pedig bizonyosan kedvezőbb szerződés és új lehetőségek várnák. Fernando Llorente számára viszont ez visszalépés lenne, hiszen ő jelenleg az Athletic egyik legnagyobb sztárja, a kezdőcsapat egyik legbiztosabb pontja, a Realos epizódszerepek viszont koréntsem tűnnek olyan kedvezőnek, másrészt a bilbaói vezetőség biztosan nem válna meg könnyen tőle.
Szerencsére azonban nem kell ilyen sokat találgatnunk, hiszen megszólalt a Reallal kapcsolatba hozott a világbajnok baszk óriás, Fernando Llorente; a Marca számára adott interjút, melyben cáfolta az eligazolásáról szóló híreket, kifejtette ragaszkodik jelenlegi klubjához és Baszkföldhöz egyaránt.
"Nagyon nyugodt vagyok."-kedte Llorente."Még csak visszautasítanom sem kellett semmit, mert nem is történt semmi. Nagyon jól érzem magam az Athleticnél és semmi okom sincs, hogy elmenjek."
"Ugyanaz a kötelességem idén is a klubommal a Világbajnokság után, és keményen harcolni fogunk az európai kupaindulást jelentő helyekért az új szezonban. Ez egy remek ösztönző."
Llorentét, mint az új 9-es mezszámú játékost vetítette előre a Real Madrid edzője, José Mourinho, de a 25 éves játékos hajthatatlan, hatodik profi szezonja során is csak az Athletic felnőtt csapatában hajlandó játszani.
FRISSÍTVE:
Egyebek közt a Liverpool érdeklődéséről is lehet hallani. Néha az az ember érzése, hogy minden csapathoz, amelyik klasszikus centert keres hozzá társítják gondolatban Llorentét az újságírók. De had nyugtassak meg mindenkit, nagyon kevés idő van már csak vissza és a piacon vannak olyan csatárok, mint például Mario Gomez, akik szívesen váltanának klubot, így Llorentét biztosan nem fogják zargatni sem, hiszen ennyi idő alatt kizárt, hogy megegyezzenek mind a klubbal mind a játékossal úgy, hogy mind a klub, mind pedig Llorente elkötelezetten ragaszkodik a jelenlegi helyzethez és semmi esetre se váltanának.


Átigazolási időszak összegzése, avagy ahogy én látom a helyzetet

Úgy néz ki tehát, hogy lezárult az átigazolási időszak és mind megnyugodhatunk, mert egyben marad ez a remek csapat, egyetlen kulcs játékosunkat sem adtuk el. Yeste és Etxeberría távozásával két korábbi remek játékos ment el, akik viszont a legutóbbi szezonban már nem voltak alapemberek, helyettük viszont kiváló fiatal játékosok érkeztek, úgyhogy minden halad a jól megszokott nagyszerű úton.
Személy szerint az átigazolási időszak kezdetén az volt a véleményem, hogy el tudtam volna képzelni az Osasuna két fiatal baszk szélső védőjét a csapatban, a napokban (aug. 28-án) 21. születésnapját ünneplő César Azpilicuetát és a 24 éves Nacho Monrealt. Azpilicueta benne volt a VB-re készülő bő keretben és az Osasuna egyik legjobb embere volt a szezon során, Monreal pedig a legutóbbi, Mexikó elleni mérkőzésén a válogatott egyik legjobbja volt. A két játékos körülbelül 15 millió euróba került volna, ennyit pedig szerintem bőven megérnek. Rajtuk kívül még az Európa Liga győztes Raúl Garcíát hoztam volna el az Atletico Madridtól, amennyiben nem kérnek érte gigászi összeget a fővárosiak.
A jelenlegi helyzet úgy változott meg, hogy Azpilicuetát eladta az Osasuna a Marseillenek 6 millió euróért, így róla lehet, hogy hosszú távon le kell mondanunk, mivel a Marseille valószínűleg csak jóval drágábban adná el. Iraola révén van klasszis játékosunk erre a posztra, de Iraola már 28 éves, hamarosan, mondjuk legfeljebb 2-3 éven belül szükségünk lenne új jobboldali védőre, Azpilicueta pedig messze a legjobb baszk jobb oladli védő. Másrészt pedig, ha Iraola megsérül, vagy csak pihentetni kéne, nem nagyon van igazi jobb oldali védőnk, aki játszhatna helyette. Ha viszont anyagilag is jól akarunk járni, akkor egy Iraola-Azpilicueta csere plusz 1-2 millió euró ráfizetés az Azpilcuetát foglalkoztató klub részéről, mindenképpen jó megoldásnak tűnik, és újabb 7-8 évre biztosan megvan oldva a jobb oldali védő kérdése, igaz így szintén probléma marad a viszonylagos túlterhelés illetve egy sérülés esetén felmerülő probléma. Ha esetleg a Marseilleben nem váltja be a hozzá fűzött reményeket Azpilicueta, és mondjuk 3-4 millió euróért már ki lehet vásárolni, akkor a jövőben mindenképpen élnünk kéne ezzel a lehetőséggel.
Bal bekk pozíciója már jóval érdekesebb. Elméletileg van három kifejezetten baloldali védőnk, Xabi Castillo, Koikili, 
Aurtenetxe. Tavaly megvettük  a Real Sociedadtól Xabi Castillót 2 millió euróért, de mindössze csak egyszer lépett pályára. Koikili viszont védekezésben is sokszor bizonytalan, támadásban is keveset tud hozzátenni, nem tud jól cselezni, beadásai pontatlanok. Ugyanakkor képbe került a mindössze 18 éves Jon Aurtenetxe, aki a legutóbbi Hercules elleni mérkőzésen muatkozott be a spanyol élvonalban és megbízható teljesítményt nyújtott. Védekezésben nagyon jól teljesített, támadásban nem nyújtott maradandót, de ne ítéljünk egy mérkőzés alapján. Tehát, ha ennek nincsenek szűkös anyagi akadályai, akkor én biztosan megvettem volna Monrealt, vagy mondjuk, kölcsön vettem volna vételi opcióval. Viszont Xabi Castillot és Koikilit eladtam volna mindenképpen, hogy a többi játékos érkezését fedezzem. Hozzáteszem, hogy ha nagyon spórolni akarunk, akkor ebben az esetben már azt modnom lehet Nacho Monreal leigazolásáról letennék.
Középpályás posztra megvenném Raúl
Garciát, ha ez anyagilag is kifizetődő. Raúl Garciát 13 millió euróért adta el az Osasuna az Atletico Madridnak. Azonban Madridban első sorban csereként számítanak rá, így eladása vagy akár kölcsönvétele is lehetséges. Áprilisban felröppentek olyan pletykák melyek szerint az Osasuna és az Athletic is figyeli a baszk középpályást. A jelenleg körülbelül 8 millió euróra taksált játékos kiváló megoldás lenne Javi Martínez mellé a lassan kiöregedő és 30-as éveit taposó Pablo Orbaiz és Carlos Gurpegui helyett. Továbbá a korábban az Athleticcel kapcsolatba hozott fiatal, éppen csak 21 éves középpályás, Ander Herrera kiváló alternatívája lehetne Raúl Garcíának, vagy esetleg Raúl García mellett cserének is igazolható. A Real Zaragoza játékosa az elmúlt két idényt kiválóan játszotta végig csapatában, 2009 óta 49 meccsen 4 gólt szerzett. Herrera szintén hosszú távú jó megoldás lenne, igaz 10 millió körüli vételára nagyon megnehezíti a helyzetet. Amennyiben Herrera és Raúl García is érkezne, Orbaizt és Gurpeguit el lehetne adni, hogy kissé csökkentsük a kiadásokat.
Jelenleg az Athletic szempontjából nagyon érdekes helyzet alakult ki. A nagyon magas 11% körüli spanyol infláció jelentősen megnehezíti a gazdálkodást, főleg, hogy a legtöbb spanyol klub hitelből költekezik. Ebből követekezően egy furcsa, ellentétes kettősség jellemzi a Bilbao lehetőségeit.
Egyfelől nagyon erős nyomás van a kiadások csökkentésére. Ennek egyik oka a fennt említett magas infláció, ami hatására nehezebb befektetőket vonzani, hitelhez jutni, illetve hitelt törleszteni. Az egy évvel ezelőtti adatok szerint az Athletic adóssága 35 millió euró körül mozgott, ami ugyan nem vészes, sőt spanyol viszonylatban kifejezetten jónak számít, de azért mindenképpen kellemetlen, hogy évi 11%-os infláció mellett, ez körülbelül 4 millió euróval nő meg évente, csak a pénzromlás miatt. Másrészt pedig idén nyáron megkezdődött az új több, mint 50 000 néző befogadására alkalmas új stadion, a San Mamés Barría építése. A stadion építése óriási kóltségekkel jár, amit bár sokan támogatnak, de így is óriási terhet ró a klubvezetés számára.
Ugyanakkor a rossz gazdasági helyzett különösen nagy hatással van a pengeélen táncoló spanyol középcsapatokra. Ennek eredményeképpen rettentően gyengülnek a spanyol középcsapatok, egyedül az Atletico Madrid nem, amely komoly bevételekhez jutott az Európa Liga megnyerése okán. Mint ismeretes, a Mallorca szinte csődbe ment, a Valencia adósság állománya olyan nagy, hogy helyzetük kilátástalannak tűnik, még úgy is, hogy kiárusították legnagyobb sztárjaikat. a Villarreal szintén több száz millió eurós adóságokkal küzd, és a Sevilla és a Getafe is inkább gyengült, mint sem erősödöt volna. Ezek alapján tehát egy kisebb befektetés, néhány jó igazolás is kiváló eredményeket, akár egy dobogós, 3. helyet is eredményezhet, amely BL főtáblát érne jövőre, és csak ez mintegy 15-20 millió eurós plusz bevételt generál.
Amennyiben az első opció mellett választunk, akkor semmilyen komoly igazolásra nem lehet számítani, és örülhetünk, ha a csapat kulcs játékosait meg tudja tartani, mert nagyon szükséges pénzmennyiségekről kell ebben az esetben lemondania a klubvezetésnek. Ugyanakkor fantasztikus dolog, hogy felépül egy ilyen stadion és ennek a hosszú távú befektetésnek, bizony vannak áldozatai.
Ha viszont a 3.-4. hely a cél, akkor meg kell erősíteni a csapatot. A harmadik helyre legfőbb riválisunk a kellően hosszú cserepaddal rendelkező Atletico Madrid. Ha oda akarunk érni a BL indulást jelentő helyekre, Raúl Garciával duplán nyerünk, hiszen legfőbb riválisunktól szereznénk meg. Az Atletico pedig bár komoly bevételeik voltak, még mindig jelentős adóssággal küzd, tehát egy alapvetően számukra kiegészítő embertől biztosan megválnának néhány millió euróért. A legfontosabb pedig ehhez, hogy mi is erősítsük a cserepadunkat; az, hogy minden posztra legyen 2-3 minőségi játékos, hogy ha vk sérült, fáradt, formán kívül van, legyen kit bevetni helyette. Az előző szezonban is szerintem ez volt a legnagyobb hiba, hogy nem tudtuk fáradt, sérült formán kívüli labdarúgóinkat megfelelő emberekkel pótolni. Sokan játszottal jóval 30 meccs fölött, és ilyen megterhelés kijön a szezon végére. Természetesen ez az út kockázatos, ha sok pénzt elköltünk és nem lesznek eredmények, akkor az nagyon kellemetlen, hiszen súlyos eladósodottsághoz vezethet.
A csapat hagyományai, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva soha sem esett ki a csapat az első osztályból, megkívánják, hogy lehetőleg a biztos kockázatmentes opciót válassza a vezetőség. Így, ha kézenfekvőnek is tűnik némileg kockáztatni a 3. helyért, meg kell értenünk, hogy akár túl nagyot is veszíthet vele a csapat, jelenleg így is előre fele, az európai kupaszereplésre feljogosító helyekhez állunk közelebb, azonban, ha a csapat és a kényes pénzügyek megbojgatása rosszul sül el, könnyen lehet, hogy újra inkább hátra fele kell tekintgetni és ez szörnyű lenne, hiszen bármikor jöhet egy különösen rossz idény és akkor oda a büszke múlt legragyogóbb ékköve, az örök elsőosztályú tagság.
Az, hogy melyik utat választja a csapat, már akkor látszott, amikor Yeste szerződését anyagi okokból nem hosszabbították meg, igaz máig nem értem miért nem lett volna jöbb szerződést hosszabbítani és később eladni, hiszen Yesteért több millió eurót kaphattak volna. Az is igaz, hogy az átigazolási időszak végeztével látszik csak ilyen tisztán, hogy mennyire gyengültek a spanyol középcsapatok.
Amiben viszont lehet bízni, hogy mi nem gyengültünk, fiataljaink inkább fejlődtek. Ha olyan formában játszunk, mint tavaly, akkor nagyjából a Sevillával, a Villarreallal, a Mallorcával, a Getafevel és a Valenciával egy szinten leszünk, ha jól jön ki a lépés a téli szünetben könnyen tanyázhatunk a 4. hely környékén is. Ekkor viszont, míg riválisaink az európai kupaszereplés miatt leterheltebbek lesznek,  jóval több meccset játszanak nálunk, addig mi új igazolások nélkül is jó eséllyel pályázunk egy előkelő pozícióra, néhány télen érkező meghatározó igazolással pedig a garantált BL indulás is meglehet. Szóval könnyen lehet, hogy ami késik nem múlik.

Ha én lennék az átigazolásokért felelős ember az Athleticnél, akkor a következő transzeferekre törekednék:
Kezdésként Yestével 2 éves szerződés hosszabbítást kötöttem volna, majd egy év múlva, 2011 nyarán eladtam volna.

Vétel:
Azpilicueta      6 millió

Monreal          9 millió
Herrera         10 millió
Miguel Flaño   5 millió €
Összesen:   30 millió

Kölcsönvétel:
Raúl García

Eladás:
Iraola             9    millió

Xabi Castillo    2,4 millió
Koikili            2,5 millió
Orbaiz            2,5 millió
Gurpegui         3    millió
Aitor Ocio      0,5 millió
Összesen:    20   millió


Ez így 10 millió eurós veszteség, ami természetesen csökkenthető, ha mondjuk Monrealt vagy Herrerát csak kölcsönbe hozzuk és utána már csak akkor vásároljuk meg, ha biztossá vált a BL szereplés, ha ez nem sikerült, akkor sem vertük adósságba a klubot.

Így a jelenlegi felállás szerint:

Iraizoz

Azpilicueta
(Miguel Flaño)
(Ramalho)


Amorebieta
(San José)
(Ustaritz)


Miguel Flaño
(San José)
(Ustaritz)


Monreal
(Aurtenetxe)
(Miguel Flaño)
(Amorebieta)
Raúl García
(Herrera)
(Iturraspe)
Javi Martínez
(Herrera)
(Iturraspe)
Susaeta
(David López)
(Gurpegui)

Yeste
(Gurpegui)
(Muniain)


Toquero

(Muniain)
(De Cerio)
Llorente
(De Marcos)
(De Cerio)Egy másik felállás szerint, ami szerintem hatékonyabb lenne:

Iraizoz

Azpilicueta
(Miguel Flaño)
(Ramalho)

Amorebieta
(San José)
(Ustaritz)

Miguel Flaño
(San José)
(Ustaritz)

Monreal
(Aurtenetxe)
(Miguel Flaño)
(Amorebieta)
Raúl García
(Herrera)
(Iturraspe)
Javi Martínez
(Herrera)
(Iturraspe)
Yeste
(Herrera)
(Toquero)


Susaeta
(Toquero)
(De Cerio)

Iker Muniain
(De Marcos)
(Susaeta)
Llorente
(De Marcos)
(De Cerio)


Ha ezt játszanánk, ezzel a felállással, gyakorlatilag bal és jobb összekötő van a szélső helyett, így
eladható:
Gurpegui 3 millió
David López 2,5 millió
Összesen: 20 + 5,5 = 25,5 millió


Így csak 4,5 millió eurós veszteséggel járna ez a jelentős játékos mozgás.

Illetve még lehetne bővíteni a keretet az 5 millió euróba kerülő, jobb összekötő poszton is bevethető, a hét válogatottjába bekerülő, Xabi Prieto leigazolásával. Bár Prietot mondjuk két évre kölcsönbe hoznám 2 millióért, vagy visszavásárlással vagy csak simán eladnám később, de őt abszolút kiegészítőnek gondolnám csak, az ismert anyagi helyzetben nem költenék rá ennyit, legfeljebb télen, ha több a sérült, és/vagy át kell állni az eredeti felállásra, hiszen Prieto nem csak összekötőként, de szélső és belső középpályásként is bevethető, illetve abban az esetben, ha kifejezetten jól áll a csapat és megengedhető egy ilyen költekezés. Valamint az ingyen igazolható baszk kapus Riesgo is mindenképpen megfontolandó, ha jól beválik akkor akár első számú kapusként is lehet gondolkodni, a 26 éves kapusról és nem elhanyagolandó, hogy Iraizoz esetleges sérülés vagy formahanyatlása esetén van minőségi alternatíva.

Nyilván ez a sok átigazolás csak elméletben ilyen könnyű, nem egyszerű mindenkivel megegyezni, bár igyekeztem olyan transzereket összeválogatni, melyek reálisak és megvalósíthatóak. Véleményem szerint az igazolásokat, ha valaki kellően korán és tudatosan kezdi a munkát, akkor meg lehet csinálni, az eladások esetén pedig könnyít a helyzeten, hogy szerintem sok játékost csere alapon lehet adni-venni.

Összességében szerintem Yestét lett volna célszerű megtartani mindenképpen, illetve Javi Martínez mellé még egy fiatal, tehetséges baszk középpályást igazolni, Herrerát vagy Raúl Garciát. A többi szerintem nem olyan fontos, se nem azért, mert annyira nem meghatározó pozíció, és/vagy van azért oda hasonlóan jó játékosunk. Másrészt viszont idén nyáron nagyon jó lehetőség nyílt ezen posztok kisebb megerősítésére, és a csapat megfiatalítására.Javi Martínez: Nem változott a szerepem az Athletic Bilbaonál
A felkapott, keresetté vált sztár hansúlyozta, hogy továbbra is a csapat egyenrangú tagja marad...
Athletic Bilbao kötéppályása, Javi Martínez leszögezte, hogy a csapaton belüli pozíciója nem változott, nem kapott nagyobb jelentőséget a Spanyolországgal elért világbajnoki siker ellenére sem.
A csodálatos irányító középpályás a pletykák szerint az átigazolási időszakban a Real madrid és a Barcelona egyik célpontjává vált, és folytatta fejlődését Vicente del Bosque győztes válogatottjában Dél-Afrikában.
Ugyanakkor, az El Mundo Deportivo beszámolója szerint a siker ellenére, a játékos úgy véli, hogy továbbra is csak egy tagja a San Mamesben pályára lépő csapatnak, akárcsak a többi csapattársa. "Ugyanaz a felelősségem ebben a szezonban is, mint mikor idejöttem Bilbaóba pár évvel ezelőtt. A tény az, hogy az Athletic Bilbao csapatában játszok, és ez ugyanaz marad, ha megnyeri valaki a Világbajnokságot, ha nem."
"Az egész csapat a fontos. Amikor egy játékos fontosabbá válik, mint a többiek, az a csapat végét jelenti."
Martínez úgy véli az oroszlánok építhetnek a legutóbbi szezonban nyújtotti bajnoki teljesítményükre, és inkább az európai kupapozícókra összpontosíthatnak, mint sem, hogy a kiesés rémével foglalkozzanak. A játékos állítja: "Nagyon jó esélyünk van egy élvezetes szezonra. Az előző évben sikerült előre lépnünk, hogy ne a kiesés elkerülésével foglalkozzunk, hanem előre fele tekinthessünk további lehetőségek irányába."
A Bilbao a szezont egy trükkös túrával kezdi az újonc Hercules otthonában.Szezon beharangozó:
Augusztus 28-án 18 órakor megkezdődnek a Spanyol Bajnokság, a La Liga 2010/2011-es szezonjának küzdelmei. A szezonnyitót egyébként pont az Athletic Club és a Hercules csapatai játszál egymás ellen. Az átigazolási időszak is mindjárt véget ér. Az erőviszonyok már körvonalazódni látszanak.

Almería:
Érkezett Carlos García (kölcsönszerződése a  Betisnél lejárt), Leonardo Ulloa (Castellón), Michael Jakobsen (Aalborg, 2 millió €), Miguel Luque (Barcelona Athletic), Marcelo Silva (Danubio, 1,3 millió €), Diego Valéri (Porto - egy évre kölcsönbe érkezett), Rigo (ifi csapatból)
Távozott Domingo Cisma (Racing Santander, ingyen), Fernando  Soriano (Osasuna, ingyen), Alex Quillo (Recreativo Huelva, ingyen), Guilherme (Valladolid - egy évre kölcsönbe), David Rodríguez (Celta Vigo), Chico (Genoa, 5 millió €), Esteban Solari (Apoel Nicosia, ingyen), Leonardo Borzani (szeződése lejárt)
Érkezett és távozott is Natalio Poquet (kölcsönszerződés a Murciával lejárt, Tenerifébe igazolt ingyen), Okoro (Heartland land együttesétől érkezett, az Almería B csapatába került)

Athletic Bilbao:
Érkezett Mikel Balenziaga (kölcsön Numanciával lejárt), Mikel San José (Liverpool -kölcsön idő véget ét, megvásárolva 2,7 millió €-ért), Raúl (Granada - kölcsön ideje lejárt), De Marcos (junior csapatból), Iñigo Pérez (junior csapatból), Iturraspe (junior csapatból), Jon Aurtenetxe (junior csapatból), Aitor Fernández (CD Baskonia), Jonás Ramalho (junior csapatból), Raúl Fernández (Bilbao Athletic)
Távozott Iban Zubiaurre (Albacete -egy évre kölcsönbe), Francisco Yeste (Al Wasl, ingyen), Inaki Muñoz (Cartagena, ingyen), Díaz De Cerio (Córdoba - egy évre kölcsönbe), Armando (visszavonult), Etxeberría (visszavonult),
Érkezett és távozott is Ander Murillo (kölcsön lejárt a Salamancánál, szerződés érvényteleítve, ingyen igazolt a Celta Vigohoz), Etxeita (kölcsönszerződés lejárt a Cartagenával, ingyen igazolt az Elchébe), Igor Martínez (megvásárolva az Alavéstől, Athletic B csapattal edz), Ibai Gómez (Sestao River csapatától érkezett, Athletic B csapathoz került)


Atletico Madrid:

Érkezett: Keko (Real Valladolid - kölcsönszerződés lejárt), Diego Costa (Real Valladolid - visszavásárlási határidő lejárt, 1 millió €), Fran Mérida (Arsenal, ingyen), Mario Suárez (Mallorca - visszavásárlási határidő lejárt, 1,8 millió €), Filipe Luis (Deportivo La Coruña , 12 millió €), Diego Godín (Villarreal, 8 millió €),  Joel (junior csapatból)
Távozott: Roberto Jiménez (Benfica, 8,5 millió €), Pablo Ibánez (West Bromwich Albion, ingyen), Pacheco (Independiente), Rubén Pérez (Deportivo La Coruña - két évre kölcsönbe), Mabwati (Numancia), Sergio Rodríguez (Celta), Leandro Cabrera (Recreativo Huelva - one year loan), Eduardo Salvio (Benfica - egy évre kölcsönbe 2 millió €-ért), Ibrahima Balde (Numancia - egy évre kölcsönbe), Mariano Pernía (szerződése lejárt)
Érkezett és távozott is: Roberto (kölcsönszerződés a Zaragozánál lejárt, ingyen igazolt a Benficához)
Távozott és érkezett is: Tiago (Kölcsön szerződés Juventussal lejárt, majd még egy évre szerződés meghosszabbítva)

Barcelona:

Érkezett David Villa (Valencia, 40 millió €), Adriano (Sevilla, 9,5 millió €), Javier Mascherano (Liverpool, 26,8 millió €), Alexander  Hleb (kölcsönszerződés Stuttgarttal lejárt, átadó listán)
Távozott Touré Yaya (Manchester City, 24 millió €), Dmitro Csihrinszkij (Sahtar Doneck, 15 millió), Thierry Henry (New York Red Bulls, ingyen), Rafael Márquez (New York Red Bulls, ingyen)
Érkezett és távozott is Alberto Botía (loan period at Sporting Gijón ended, transferred), Hleb (loan period at Stuttgart ended, transferable), Martín Cáceres (loan period at Juventus ended, transferable), Henrique (loan period at Racing Santander renewed), Keirrison (kolcsönszerződés Fiorentinával lejárt, ingyen kölcsönadva a Santosnak), Víctor Sánchez (Kölcsönszerződés a Xerezzel lejárt, kölcsönadva a Getafénak), Martín Cáceres (kölcsönszerződés Juventussal lejárt, Sevillához került egy évre kölcsönbe)

Deportivo La Coruña :
Érkezett: Michel (Valencia - egy évre kölcsönbe, ingyen), Urreta (Benfica - egy évre kölcsönbe), Aythami Artiles (kölcsönszerődés Xerezzel lejárt, átadó listán), Yves Desmarets (Vitoria Guimaraes, ingyen), Saúl (Elche, ingyen), Rubén Pérez (Atlético Madrid - két évre kölcsönbe), Claudio Morel (Boca Juniors), Knut Rindaröy (Molde - egy évre kölcsönbe), Juan Domínguez (junior csapatból), Rochela (junior csapatból), Raúl García (junior csapatból), Seoane (junior csapatból)
Távozott: Mista (Toronto), Iván Pérez (Ponferradina - egy évre kölcsöbe került), Filipe Luis (Atlético Madrid, 12 millió €), Sergio (Levante, ingyen), Piscu (Wigan - próbajátékon van)
Érkezett és távozott is: Alex Bergantiños (kölcsönszerződés Xerezzel lejárt, Granadához került kölcsönbe), Rubén Castro (kölcsönszerződés Rayo Vallecanonál lejárt, Betishez igazolt), Stopira (Santa Clara csapatától érkezett, a Deportivo B csapatához került), Felipe Ramos (a Real Madrid Castilla csapatától érkezett, a Deportivo B csapatához került), Omar Bravo (Guadalajarával kölcsön lejárt, Kansas City Wizardsba igazolt), Rodolfo Bodipo (kölcsön szerződés lejárt a Vasluival, egy évvel meghosszabbítva), Angulo (kölcsönszeződés Leixoes csapatánál lejárt, Rayo Vallecanonak lett kölcsön adva), Brayan Angulo (szerződése lejárt)

Espanyol:
Érkezett: Kiko Casilla (kölcsönszerződés Cádiznál lejárt), Wellington (Panioniosszal kölcsönszerződés lejárt), Ernesto Galán (kölcsönszerződés Gironánál lejárt), Jesús Dátolo (Napoli - egy évre kölcsönbe 350.000 €-ért), Felipe Mattioni (Mallorca, ingyen), Sergio García (Betis, 1,8 millió €), Rui Fonte (Sporting Lisbon, kölcsönbe), Didac (junior csapatból), Javi López (junior csapatból), Raúl Baena (junior csapatból), Víctor Ruíz (junior csapatból)
Távozott: Iván Pillud (Tiro Federal - kölcsönszerződés lejárt), Fernando Marqués (Parma, ingyen), Ben Sahar (Hapoel Tel Aviv - egy évre kölcsönbe), Nicolás Pareja (Spartak Moscow, 10 millió €), Raúl Tamudo (Real Sociedad, ingyen), Moisés Hurtado (Olympiacos, 1,8 millió €), Angel Martínez (Jaén - egy évre kölcsnbe), Milan Szmiljanics (Partizan Beograd, kölcsönbe), Javi Ruíz (szerződés lejárt)
Érkezett és távozott is: Roncaglia (Boca Juniors - kölcsönszerződés meghosszabbítva), Valdo (kölcsönszerződés Málagánál lejárt, Levantébe igazolt ingyen), Román Martínez (kölcsön szerződés a Tenerifénél lejárt, a Tigréhez került kölcsönbe), Lola (kölcsön szerződés Sporting Gijónnál lejárt, a Partizan Belgradehoz került kölcsönbe), Ángel Martínez (kölcsönszerződés Rayo Vallecanoval véget ért, Gironába lett kölcsönbe adva), Gregory Beranger (kölcsönszerződés a  Las Palmasnál lejárt, a Tenerifébe igazolt), Juanma (loan period at Girona ended, transferable)
Távozott és érkezett is: Osvaldo (kölcsönszerződés lejárt, Bolgona újabb egy évig kölcsönadta)


Getafe:
Érkezett: Borja (Real Valladolid, ingyen), Iván Marcano (Villarreal - egy évre kölcsönbe), Javier Arizmendi (Zaragoza, ingyen), Pedro Mosquera (Real Madrid Castilla), Adrián Colunga (Recreativo), Víctor Sánchez (Barcelona - egy évre kölcsönbe), Franck Signorino (kölcsöszerződés Cartagenával lejárt, átadó listán), Ibrahim Kas (kölcsönszerződés Besiktanál lejárt, átadó listán),
Távozott: Roberto Soldado (Valencia, 10 millió €), Pedro León (Real Madrid, 10 millió €), David Belenguer (Betis, ingyen), David Cortés (Hércules, ingyen), Kepa (Recreativo Huelva, ingyen), Adrián González (Racing Santander, ingyen), Fabio Celestini (szerődés lejárt, Lausanne, ingyen)
Érkezett és távozott: Joffre Guerrón (kölcsönszerződés Cruzeironál lejárt, az Atlético Paranaense együtteséhez igazolt 1 millió €-ért), Pallardó (kölcsönszerződés Levantéval megújítva)

Hercules:
A Herculesről kiedrült, hogy csalt így bizonytalan helyzetbe kerültek, nem i nagyon tudtak igazolni, így egyértelműen a liga leggyengébb csapatát alktoják.
Érkezett: Thomert (Le Mans, ingyen), Abel Aguilar (Udinese, 1,5 millió €), Matias Fritzler (Lanús - egy évre kölcsöbe, 160.000 €-ért), David Cortés (Getafe, ingyen), Cristian Pulhac (Dynamo Bucharest - egy évre kölcsönbe, 250.000 €-ért), Nelson Valdés (Borussia Dortmund, 3,5 millió €), Mohammed Sarr (Standard Liège), Piet Velthuizen (Vitesse), Trezeguet (Juventus, ingyen)
Távozott: Edu Moya (Xerez, ingyen), Jorge Alonso (Real Valladolid, ingyen), Rodri Gimeno (Gimnàstic de Tarragona, ingyen), Andrija Delibasic (szerződése lejárt, Rayo Vallecano, ingyen), Ionel Danciulescu (Dinamo Bucuresti, ingyen), Dani Bautista (szerződés lejárt), Gerardo Noriega (kölcsönben játszott a Poli Ejidotól, kölcsönszerződése lejárt, a Poli Ejido eladta a Gimnàstic de Tarragonának), Sergio Alejandro (Gimnàstic de Tarragona, ingyen)

Levante:
Érkezett: Xavi Torres (Málaga - egy évre kölcsönbe), Sergio (Deportivo La Coruña, ingyen), Cristian Stuani (Reggina - egy évre kölcsönbe), Gustavo Munúa (Málaga, ingyen), Valdo (Espanyol), Nano (Real Betis), Javi Venta (Villarreal, ingyen), Juanfran  (AEK Athén, ingyen), Asier Del Horno (Valencia - egy évre kölcsönbe), Nacho González (Valencia - egy évre kölcsönbe)
Távozott: Cendrós (Mallorca - kölcsönszerződés lejárt), Javi Guerra (Mallorca - kölcsönszerződés lejárt), Ángel Sánchez (Alcorcón, ingyen), Manu Herrera (Alcorcón, ingyen), Serra (Girona), Dani Carril (Las Palmas), Samuel Banos (Alcorcón, ingyen), Igor (Pontevedra), Jorge Pina (Albacete, ingyen), Álvaro Del Moral (UD Logroñes), Marc Mateu (Real Unión - egy évre kölcsönbe), Mora (visszavonult, csatlakozik a szakmai stábhoz)
Távozott és érkezett: Pallardó (kölcsönben játszott a Getafétól, kölcsönszerződés lejárt, de megújították)

Malaga
Érkezett: Ferreira - edző (Porto), Edinho (kölcsönszerződés PAOK Salonikinél lejárt), Eliseu (Lazio, 2 millió €), José Rondón (Las Palmas, 3,5 millió €), Sandro Silva (Botafogo, 2,2 millió €), Hernán  Malagueño (Indios Ciudad Juárez, 945.000 €), Sebastian Fernández (Banfield), Rodrigo Galatto (Atlético Paranaense csapatától, a Litex Lovechben volt kölcsönben, 1,6 millió €), Iván González (junior csapatból), Quincy Owusu-Abeyie (Al-Sadd - kölcsönbe érkezett), David González (Atletico Malagueno), Juanmi (Atlético Malagueno)
Távozott: Muñoz - edző (szerződés felbontva), Valdo (Espanyol - kölcsönszerződés lejárt), Forestieri (Genoa - kölcsönszerződés lejárt), Stepanov (Porto - kölcsönszerződés lejárt), Obinna (Inter Milan - kölcsönszerződés lejárt), Caicedo (Manchester City - kölcsönszerződés lejárt), Santamaría (Las Palmas - kölcsönszerződés lejárt), Xavi Torres (Levante - egy évre kölcsönbe), Javi López (Ponferradina - egy évre kölcsönbe), Munúa (Levante, ingyen), Jordi Pablo (Cartagena -egy évre kölcsönbe), Daniel Toribio (Ponferradina - egy évre kölcsönbe), Daniel Orozco (Ast. Tripolis, ingyen), Pedro Alcalá (szerződése lejárt)
Érkezett és távozott: Miguel Angel (kölcsönszerződésa Gimnàstic de Tarragonánál lejárt, a Ponferradina együtteséhez igazolt), Pere Martí (kölcsönszerződés Murciánál lejárt, a Castellónhoz igazolt)

Mallorca:
Érkezett: Laudrup - edző (Spartak Moscow), Emilio Nsue (kölcsönszerződés a Real Sociedadnál lejárt), Pau Cendrós (kölcsönszerződés a  Levanténál lejárt), Martí Crespi (kölcsönszeződés az Elchénél lejárt), Jonathan De Guzman (Feyenoord, ingyen), Fernando Cavenaghi (Bordeaux, kölcsönbe), Edson Ramos (Bunyodkor), Joao Víctor (Bunyodkor), Pereira (junior csapatból),Tomás Pina (junior csapatból), Sergio Tejera (junior csapatból), Sergi Enrich (Mallorca B), Pablo Cendrós (Mallorca B)
Távozott Manzano - edző (szerződése lejárt), Borja Valero (West Bromwich Albion - kölcsönszerződése lejárt), Paulo Pezzolano (Liverpool de Uruguay - kölcsönszerződése lejárt), Mario Suárez (Atlético Madrid - visszavásárlási opció hatályba lépett, 1,8 millió €), Aritz  Aduríz (Valencia, 4,3 millió €), Mattioni (Espanyol), Fernando Varela (Kasimpasa, ingyen), Julio Alvarez (Tenerife, ingyen), Xisco Hernández (Elche), Nauzet Pérez (Ceuta, ingyen), Javi Guerra (Real Valladolid), Bruno China (Rio Ave, ingyen), Josemi (szerződés felbontva, Iraklis)
Érkezett és távozott: Javi Guerra (kölcsönszerződés a  Levanténál lejárt, a Valladolidhoz igazolt), Dani González (kölcsönszerződése a Granadával megújítva), Óscar Trejo (kölcsönszerződése az Elchénél lejárt, a Rayo Vallecanohoz került szintén kölcsönbe), Oscar Díaz (kölcsönszerződés lejárt a Recreativo Huelvánál, Xerezhez igazolt), Juanmi Callejón (kölcsönszerződés az Albaceténél lejárt, a Córdobához igazolt ingyen), Javi Castellano (kölcsönszerződés az Albacetnél lejárt, kölcsönbe került a Real Uniónhoz)

Osasuna:
Érkezett Echaide (Huesca - kölcsönszerződés lejárt), Kike Sola (kölcsönszerződés a  Levadiakosnál lejárt), Fernando Soriano (Almería, ingyen), Asier Riesgo (Real Sociedad, ingyen), Dejan Lekic (Red Star Belgrade, 2,6 millió €), Damià (Betis, ingyen), Lolo (Sevilla), Nicolas Medina (kölcsönszerződés a Castellónnál lejárt, átadó listán)
Távozott Azpilicueta (Olympique Marseille, 6 millió €), Dady (Bucaspor), Andrés Fernández (Huesca - egy évre kölcsönbe), Jokin Esparza (Huesca - egy évre kölcsönbe), Jorge Galán (Huesca - egy évre kölcsönbe), Oscar Vega (Huesca - egy évre kölcsönbe), Roberto Fernández  (Granada), Roversio (Betis - egy évre kölcsönbe), Ludovic Delporte (szerződése lejárt, Gimnàstic de Tarragona)

Racing Santander:
Érkezett: Domingo Cisma (Almería, ingyen), Francis (Xerez, ingyen), Kennedy Bakircioglu (Ajax, ingyen), Ariel Nahuelpan (Coritiba), Alexandros Tziolis (Siena - egy évre kölcsönbe, 100.000 €), Adrián González (Getafe, ingyen), Mario Fernández (junior csapatból), Osmar Barba (junior csapatból)
Távozott: Crespo (Sevilla - kölcsönszerződés lejárt), Morris (Panathinaikos - kölcsönszerződés lejárt), Xisco (Newcastle - kölcsönszerződés lejárt), Sergio Canales (Real Madrid, 6 millió €), Oriol (Aris Salonica, ingyen), José Moratón (Salamanca), Toni Moral (Cartagena, ingyen), Luis García (szerződés lejárt, Panathinaikos)
Érkezett és távozott: Juanjo (kölcsönszerződés a Córdobánál lejárt, a Salamancához igazolt ingyen), Jonathan Valle (kölcsönszerződés a Ponferradinánál lejárt, a Watfordhoz került kölcsönbe), Damián Ismodes (kölcsszerződés a Sporting Cristalnál megújítva), Gonçalves (kölcsönszerződés a Vitoria Guimaraesnél lejárt, az Olhanensébe igazolt ingyen), Brian Sarmiento (kölcsönszerződés a Gironával lejárt, a Salamancához került kölcsönbe), Mario Ortíz (kölcsön a Castellónnal lejárt, Conquense kölcsönbe)
Távozott és érkezett: Henrique (Barcelona - kölcsönszerződés megújítva)

Real Madrid
Érkezett Mourinho - edző (Inter Milan), Sergio Canales (Racing Santander, 6 millió €), Ángel Di María (Benfica, 25 millió ), Pedro León (Getafe, 10 millió €), Sami Khedira (Stuttgart, 10 millió €), Ricardo Carvalho (Chelsea, 8 millió €), Mesut Özil (Werder Bremen, 18 millió €), Tébar (kölcsönszerződés a  Gironánál lejárt, átadólistán), Tébar (kölcsönszerződés a  Gironánál lejárt, átadólistán), Joselu (kölcsönszerződés a Celta Vigonál lejárt, átadólistán)
Távozott Pellegrini - edző (szerződés felbontva), Metzelder (Schalke 04, ingyen), Raúl (Schalke 04, ingyen), Opare (Standard Liège), Mosquera (Getafe), Marcos Alonso (Bolton Wanderers), Cordero (Xerez), Guti (Besiktas, ingyen), Rodrigo (Benfica), Tébar (Girona)
Érkezett és távozott Szalai Ádám (kölcsönszerződés lejárt a Mainzzal, eladva a Mainznak 500 000 €-ért), Palanca (kölcsönszerződés a Castellónnál lejárt, az Elchébe igazolt), Pablo Gil (Albacetétől érkezett, a Real Madrid Castillában folytatja)

Real Sociedad:
Érkezett Joseba Llorente (Villarreal, 2,5 millió €), Paco Sutil (Eibar, ingyen), Raúl Tamudo (Espanyol, ingyen), Ifrán (Danubio), Jeffrey Sarpong (Ajax), Toño Ramírez (kölcsönszerződés a Tenerife B csapatánál lejárt, átadólistán), Asier Illarramendi (Real Sociedad B)
Távozott Johnatan Estrada (Millonarios de Bogota - kölcsönszerződés lejárt), Emilio Nsue (Mallorca - kölcsön szerződés), Franck Songo'o (Zaragoza - kölcsönszerződés lejárt), Asier Riesgo (Osasuna, ingyen), Carlos Bueno (Peñarol, kölcsönbe), Inigo Sarasola (Real Unión, kölcsönbe), Sergio Rodríguez (szerződés lejárt), Josu Esnaola (Real Unión Club, kölcsönbe)

Sevilla:
Érkezett Alejandro Alfaro (Kölcsönszerződés a Tenerifénél lejárt), Mouhamadou Dabo (Saint Etienne, ingyen), Tiberio Guarente (Atalanta, 5,5 millió €), Luca Cigarini (Napoli - egy évre kölcsönbe), Alexis (Valencia, 5 millió €), Martín Cáceres (egy évre kölcsönbe érkezett a Barcelonától), Cala (junior csapatból), Rodri (Sevilla U21), Antonio Luna (Sevilla U21)
Távozott Marius Stankevicius (Sampdoria - kölcsönszerződés lejárt), Adriano (Barcelona, 9,5 millió €), Redondo (Ponferradina - egy évre kölcsönbe), Marc Valiente (Valladolid), Tom De Mul (Standard Liège - egy évre kölcsönbe), Sébastien Squillaci (Arsenal, 6,5 millió €), Lolo (Osasuna), Javi Navarro (visszavonult, a szamai stáb tagja lett), Duscher (transferable)
Érkezett és távozott José Crespo (kölcsönszerződés a Racing Santandernél lejárt, a Padovához igazolt ingyen), Casado (kölcsönszerződés a Xereznél lejárt, a Rayo Vallecanohoz igazolt), David Prieto (kölcsönszerződés a Xereznél lejárt, kölcsönbe a Teneriféhez került), Chevantón (kölcsönszerződés az Atalantánál lejárt, ingyen igazolt a Leccébe), Arouna Koné (kölcsönszerződés a Hannover 96 csapatával lejárt, átadólistán), Emiliano Armenteros (kölcsönszerződés a Xerezzel lejárt, a Rayo Vallecanohoz került kölcsönbe)

Sporting Gijón:
Érkezett Ayoze (Tenerife, ingyen), Gastón Sangoy (Apollon Limassol, 800 000 €), Nacho Novo (Glasgow Rangers, ingyen), Sebastián Eguren (Villarreal), Jorge García (kölcsönszerződés a Gimnàstic de Tarrragonával lejárt, átadólistán), Noel Alonso (kölcsönszerződés a Pontevedrával lejárt, átadólistán), Yoni López (kölcsönszerződés az Astorgánál lejárt, átadólistán), Cristian Portilla (Gijón B)
Távozott Lola (Espanyol - kölcsönszerződés lejárt), Kike Mateo (Elche, ingyen), Francisco Maldonado (Cartagena), Gerard Autet (szerződése lejárt, Xerez), Diego Camacho (szerződés lejárt), Pedro (szerződés lejárt)
Távozott és érkezett: Alberto Botía (Barcelona B - kölcsönszerződés lejárt, de megvásárolták)

Valencia:
Érkezett Mehmet Topal (Galatasaray, 5,5 millió €), Ricardo Costa (Lille, ingyen), Sofiane Feghouli (Grenoble, ingyen), Roberto Soldado (Getafe, 10 millió €), Tino Costa (Montpellier 6,5 millió €), Aritz Aduríz (Mallorca, 4,3 millió €), Sunny (kölcsönszerződés lejárt a Betisnél, átadólistán), Vicente Guaita (kölcsönszerződés lejárt  a Recreativo Huelvánál, átadólistán), Hugo Viana (kölcsönszerződés lejárt Sporting Braganál, átadólistán)
Távozott David Villa (Barcelona, 40 millió €), Michel (Deportivo - egy évre ingyen kölcsönbe), Zigic (Birmingham City, 7 millió €), David Silva (Manchester City, 28.750.000 €), Víctor Fernández (Celta), Carlos Marchena (Villarreal, 2,5 millió €), Héctor Verdés (Elche), Alexis (Sevilla, 5 millió €), Rubén Baraja (szerződés lejárt)
Érkezett és távozott Lombán (kölcsönszerződés lejárt a Salamancnál a Xerezhez igazolt), Moretti (kölcsönszerződés lejárt a Genoánál, szerződés lejárt), Renan (kölcsönszerződés lejárt a Xereznél, kölcsönbe került az Internacional Porto Alegrehez 300.000 €-ért), Nacho González (kölcsönszerződés lejárt Levadiakosnál, a Levantéhoz került kölcsönbe), Asier Del Horno (kölcsönszerződés lejárt a Valladolidnál, a Levantéhoz került kölcsönbe), Montoro (kölcsönszerződés lejárt a Real Uniónnál, a Valencia B csapatához került), Aarón Ñiguez (kölcsönszerződés lejárt a Celta Vigonál, a Recreativo Huelvához került kölcsönbe), Carleto (kölcsönszerződés lejárt az Elchénél, kölcsönbe a Sao Paulohoz került), Ximo Navarro (kölcsönszerződés lejárt az Elchénél, a Valencia B csapatához került), Arturo Navarro (kölcsönszerződés az Elchével felbontva, a Valencia B csapatához került), Lillo (kölcsönszerződés az Elchével felbontva, a Valencia B csapatához került)

Villarreal:
Érkezett Jozy Altidore (klcsönszerződése a Hull Citynél lejárt), Borja Valero (West Bromwich Albion), Carlos Marchena (Valencia, 2,5 millió €), Felipe Manoel (kölcsönszerződése lejárt a Levanténál, átadólistán), Leandro Somoza (Vélez Sarsfield, kölcsönszerződése lejárt) José Català (Villarreal B), Cristóbal  (Villarreal B), Jefferson Juan Carlos  (Villarreal B), Jefferson Montero  (Villarreal B), Marco Ruben  (Villarreal B), Javier Matilla  (Villarreal B), Mateo Mussacchio  (Villarreal B), Oriol (Villarreal B), Mario Gaspar (Villarreal B), Cristóbal Márquez (Villarreal B)
Távozott Marcano (Getafe - egy évre kölcsönbe), Joseba Llorente (Real Sociedad, 2,5 millió €), Escudero (Boca Juniors), Diego Godín (Atlético Madrid, 8 millió €), David Fuster (Olympiakosz, 1,5 millió ), Leonardo Sigali (Godoy Cruz, 820.000 ), Javi Venta (Levante, ingyen), Ariel Ibagaza (szerződése lejárt, Olympiakos, ingyen), Robert Pires (szerződése lejárt)
Érkezett és távozott Sebastián Eguren (kölcsönszerződése a Lazionál lejárt, Sporting Gijónba igazolt)

Zaragoza:

Érkezett
Érkezett Franck Songo'o (kölcsönszerződés a Real Sociedadnél lejárt), Braulio  (kölcsönszerződés a Recreativo Huelvánál lejárt), Leo Franco (Galatasaray, ingyen), Antonio Doblas (Huesca, ingyen), Marco Pérez (Gimnasia y Esgrima - két évre kölcsönbe), Bertolo (Palermo - egy évre kölcsönbe), Pintér Ádám (MTK Budapest), Sinama-Pongolle (Sporting Lisbon - egy évre kölcsönbe), Longás (kölcsönszerződése a Cartagenánál lejárt, átadólistán), Ripa (kölcsönszerződése az Orihuela együttesénél lejárt, átadólistán), Laguardia (junior csapatból)
Távozott Abel Aguilar (Udineséből kölcsönszerződése lejárt, az Udinese eladta a Hérculesnek), Carrizo (Lazio - kölcsönszerződése lejárt), Eliseu (Lazio - kölcsönszerződése lejárt), Humberto Suazo (Monterrey - kölcsönszerződése lejárt), Adrián Colunga (Recreativo Huelva - kölcsönszerződése lejárt), Roberto (Atlético Madrid - kölcsönszerződése lejárt), Gaffoor (Celta), Javier Arizmendi (Getafe, ingyen), Pablo Amo (Panserraikos, ingyen), Peter Luccin (szerződése lejárt), Rubén Pulido (szerződése lejárt), Edmilson (szerződése lejárt)
Érkezett és távozott Pablo de Barros (kölcsönszerződés a Gimnàstic de Tarragonánál lejárt, kölcsönbe került a Cruzeirohoz), Alex Sánchez (a Barcelona B csapatától érkezett, a Zaragoza B csapatához került)
Távozott és érkezett Contini (Napoliból kölcsönszerződése lejárt, leigazolva 2,2 millió €-ért)

Megjegyzés: a junior csapatból az jelentheti a klub bármely, nem első számú csapatát.Frissült az IFFHS klubvilágranglista:

Jelenlegi helyezés: Korábbi helyezés: Csapat Ország Pontszám
1. 1. FC Internazionale Milano Olaszország 293
2. 1. FC Barcelona Spanyolország 283
7. 7. Club Atlético de Madrid Spanyolország 221
12. 16. Sevilla FC Spanyolország 212
18. 20. Real Madrid CF Spanyolország 200
27. 13. Valencia CF Spanyolország 190
65. 64. Villarreal CF Spanyolország 144
92. 57. Athletic Club de Bilbao Spanyolország 122
103. 128. Getafe FC Spanyolország 118
175. 150. Real Club Deportivo Mallorca Spanyolország 94
211. 215. Real Racing Club de Santander Spanyolország 84
256. 263. Real Club Deportivo de La Coruña Spanyolország 78
277. 263. Club Atlético Osasuna Spanyolország 76
310. 330. RCD Espanyol Barcelona Spanyolország 70

Maga a ranglista igen érdekes, 350 csapatot tartalmaz a világ minden tájáról. Vannak benne nagyon furcsa dolgok, amik egészen valószerűtlenné teszik. A pontszámítás alapját az alábbi táblázat képzi:

A kupasorozat megnevezése: Pont meccsenként:
Gy   V
UEFA Champions League: 14 7   0
UEFA Europa League 12 6   0
Copa Libertadores: 14 7    0
Copa Sudamericana: 12 6    0
CAF Champions League: 9 4,5 0
CAF Confederations Cup: 7 3,5 0
AFC Champions League: 9 4,5 0
AFC Cup: 7 3,5 0
CONCACAF Champions League: 9 4,5 0
OFC Champions League: 5 2,5 0
FIFA Club World Cup: 14 7   0
FIFA Club World Cup döntő: 21 10,5 0